e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jedinečné suvenýry s kostelem jsou lákadlem pro sběratele

publikováno: 20.6.2017, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Chcete-li si pořídit památku na jedinečnou oslavu 500. výročí zahájení stavby kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě, máte příležitost si koupit suvenýry. Mezi praktické dárky se pak může zařadit i nová šestnáctikorunová známka, která bude v prodeji od zítřka 21. června.

V mosteckém infocentru v budově magistrátu je již nyní k dispozici výroční turistická známka, na které je zobrazen kostel s vodní nádraží a Lajsníkem v pozadí a také logo oslav. Ke koupi bude také na oslavách 24. června u kostela ve stánku infocentra.

Zítra, ve středu 21. června, vyjde poštovní známka s přesunutým kostelem. Do Mostu pak šestnáctikorunová známka dorazí také na zmíněné oslavy, jejichž program najdete ve Speciálu 500 let kostela. Tam se také dozvíte další zajímavosti o kostele i o známce. 

Před kostelem bude stan České pošty, kde bude k dispozici známka i s příležitostným razítkem a obálkou prvního dne. V programu je naplánována též autogramiáda autorů známky, takže sběratelé mohou mít kompletní ceninu se vším všudy.