e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jahody a guláš v hlavních rolích gastronomického dne v Mostě

publikováno: 20.6.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Město Most

Sdílet: facebook twitter google+

Den plný dobrého jídla, pití a také muziky čeká ty, kteří v sobotu 25. června zavítají na První náměstí v Mostě. Dopoledne se tam koná farmářská slavnost a trhy, zaměřené na jahody a soutěž o nejlepší marmeládu. Odpoledne pak přijde na řadu guláš, pivo a svátek svatého Prokopa.

Od 8,00 do 12,00 hodin bude probíhat 2. farmářská slavnost, během níž můžete nakupovat regionální potraviny a také ochutnávat oceněné potraviny Ústeckého kraje. Pěstitelé jahod se budou moci poradit s odborníkem. Gastronomické školy předvedou svůj um prezentací a ochutnávkou výrobků z jahod a koktejlů. Celá akce se propojí soutěží v gastronomickém umu občanů města Mostu, tentokrát o Nejchutnější mosteckou marmeládu. 

Na farmářskou slavnost od 14,00 hodin navazuje Svátek sv. Prokopa, patrona horníků, kterého můžete oslavit při gulášových slavnostech. Hodnotit se bude pět soutěžních kančích gulášů, návštěvníci si zakoupí za symbolickou cenu kartu, na kterou ohodnotí guláše. Zároveň se bude prezentovat patnáct regionálních pivovarů.

Hudební program:

14,45 hodin - Ukrutná Veverka
16,00 hodin - Kliďánko
17,15 hodin - New Concorde
18,30 hodin - Stará škola
19,15 hodin - vyhlášení soutěže o nejchutnější mostecký guláš
19,45 hodin - Penál
21,00 hodin - Blue Rocket