e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Divadelní prázdniny začnou Dokonalou svatbou

publikováno: 20.6.2013, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Fixová

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední předprázdninovou premiérou činohry Městského divadla v Mostě bude britská komedie Dokonalá svatba. Pokud se na svůj velký den chystáte, přijďte se pobavit a hlavně zjistit, co nejhoršího vás může potkat. Premiéra bude v pátek 21. června na velké scéně divadla.

Dokonalá svatba je v českých divadlech nejznámější komedií současného anglického dramatika a divadelníka Robina Hawdona. Od své anglické premiéry v roce 1994 se objevila na mnoha jevištích celé Evropy. Není divu. Zkušený divadelník v ní zúročil znalosti a zkušenosti s klasickou fraškou, situační komedií, a okořenil spoustou slovního humoru. Situace jsou skvěle napsané, počítá s překvapením, jeho postavy se stále víc a více zaplétají do lží, potýkají se s mnohými nedorozuměními, aby nakonec dospěli přesně k výsledku, který je paradoxně tím nejlepším řešením.

Co nejhoršího se může stát na svatbě? Skoro každý z nás má s přípravami na svatbu spojeno mnoho obav – zkrátka je důležité, aby všechno dobře dopadlo – šaty, prstýnky, kytice, hostina, kostel, svědci... Tu nejhorší předsvatební situaci zažije hrdina naší inscenace – den před svatbou se probudí v posteli s úplně neznámou ženou a jeho budoucí nevěsta stojí za dveřmi...  A k tomu se objevuje matka nevěsty, svědek – nejlepší přítel, který se pokouší situaci řešit. A pokojská a rozzuřený majitel hotelu – ideální dramatický prostor pro komedii se vším, co k ní patří.

Překlad: Jan  Šotkovský - Dramaturgie: Kateřina  Fixová - Režie: Milan  Schejbal - Výprava: Kateřina  Baranowska. Aktéři svatby budou Veronika Valešová, Michael Vykus,Vít Herzina, Hana Marie Maroušková, Zita Benešová, Ivana Zajáčková, František  Nedbal.