e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Z Lovosic do Drážďan a zpět za 200 korun

publikováno: 20.6.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Radim Tuček

Sdílet: facebook twitter google+

Město Lovosice ve spolupráci se společností BusLine nabízí občanům možnost zakoupení tzv. Jízdenky Labe-Elbe. Ta je platná v Ústeckém kraji. Týká se 2. vozové třídy vlaků ČD a vybraných autobusů regionální a městské dopravy na území Dopravního svazu VVO (Sasko). Jednodenní jízdenka stojí na osobu pouhých 200 korun, k dispozici je i skupinová sleva. Jednodenní jízdenka pro kolo je 90 korun.

V praxi tato jízdenka umožňuje dopravu z Lovosic do Drážďan a zpět včetně využití městské dopravy v Drážďanech,“ vysvětlil Jan Landa, tajemník Městského úřadu Lovosice. „Zakoupení jízdenky bude možné v Informačním centru Lovosice, kde budou občanům poskytnuty i další informace, včetně mapky a brožury,“ doplnil.

Do Drážďan lze jet podle nového jízdního řádu také autobusem. Od 2. června dopravce H-F Tour s.r.o. mění na lince Praha – Lovosice - Drážďany jízdní řád. Spoj zatím jezdí jednou týdně, a to v sobotu v 9:17 do Drážďan a v 18:00 zpět se zastávkou v Teplicích. Na rozdíl od vlaku není nutné přestupovat a zavedena bude nová zpáteční jízdenka za 250 korun platná v den zakoupení - ideální na jednodenní výlet.

V Lovosicích staví autobus na ÚNZ, což je pro mnoho obyvatel další časová úspora. Na linku jsou nasazovány luxusní autobusy MAN s klimatizací a WC. Jízdenky není nutné dopředu rezervovat, stačí je zakoupit v den jízdy u řidiče. Autobus dojede přímo na hlavní nádraží v Drážďanech, odkud je to pěšky na nákupní bulvár Prager Straße asi 2 minuty.