e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Cyklotoulky okolím Loun

publikováno: 20.5.2015, kategorie: Sport, autor: Blanka Tomášková

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 23. května se můžete zúčastnit cyklovýletu do Lounského okolí. V zimním období jste se již seznámili s některými architektonickými památkami a přírodními zajímavostmi z tepla sálu městské knihovny v rámci virtuálních procházek. Teď již svítí sluníčko a venku je teplo, a tak můžete vyrazit do okolí města na kole.

Sportovně založená pracovnice a průvodkyně informačního centra v jedné osobně vás provede po zajímavé trase: Louny - Zbrašín - Kocanda - Ročov - Solopysky - Konětopy - Hřivice - Jimlín - Louny. Většina trasy vede po zpevněných polních cestách tak, abyste se vyhnuli silniční dopravě a i děti jely bezpečně. Cesta vás provede krásnou přírodou a často se budete pohybovat na horizontu, kde se vám naskytnou krásné výhledy do krajiny Džbánska i zpět do Českého středohoří.

Sraz účastníků s kolem a svačinkou je u Informačního centra na Mírovém náměstí a odjezd je ve 13,00 hodin. Cestou jsou samozřejmě plánovány krátké zastávky. Cyklovýlet je pro všechny, co mají rádi náš kraj a rádi poznávají něco nového.