e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V sobotu zahájí sezónu turisté v Jirkově i Mostě

publikováno: 20.4.2016, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Cyklojízdy i trasy pro pěší odstartují turistickou sezónu v Mostě a Jirkově. V Mostě se bude vyrážet z Prvního náměstí v neděli 24. dubna a cíl bude o přesunutého kostela, v Jirkově se startzhe z náměstí Dr. E. Beneše v sobotu 23. dubna, pěší turisté se vypraví letos na výlet do sousedního Saska.

V Jirkově je sraz 23. dubna v 8,00 hodin na náměstí Dr. E. Beneše. Odtud se vyráží dvěma trasami - jedna je určena pro pěší turisty, druhá pro cyklisty. Trasa pro cyklisty měří 55 km a vede přes Bezručovo údolí na Nový Dům, Zákoutí a ze Svahové zpět do Jirkova. Pěší turisté dojedou autobusem do saského Kühnhaide, odkud povede trasa podél plavebního kanálu na vyhlídku a skály a údolím Zeleného kanálu. Návrat je opět autobusem do Jirkova, trasa měří asi 16 km. Zájemci o dopravu autobusem se musí nahlásit na telefonu 474 616 481 nebo e-mailem a.karlovska@jirkov.cz. Doprava je zdarma. 

Další den, v neděli, se turisté sejdou na Prvním náměstí v Mostě, a to v 11,00 hodin. Kratší cyklotrasa na 15 km vede z náměstí okolím Mostu, kostela a jezera. Trasa 39 km zavede cyklisty do Patokryjí, Zaječic, podél Srpiny do Polerad, Lišnice, k hipodromu přes Ressl a okolo Hněvína. Pro pěší je připravena osmikilometrová trasa přes Široký vrch a Hněvín. Všechny trasy končí u kostela Nanebevzpetí Panny Marie, kde budou připraveny drobné odměny pro účastníky, občerstvení, hudba a možnost umytí kola. Pro prvních 50 zájemců na startu je připravena nová cyklomapa Mostu a okolí.

Foto: Město Jirkov.