e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nové informace o průmyslových zonách

publikováno: 20.4.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Vůbec poprvé v novodobé historii se uskuteční mezinárodní odborná konference s názvem „Průmyslové zóny v České republice“. Pořádá ji Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR. Osobní záštitu převzal ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. Speciální akce se bude konat v úterý 26. dubna v hotelu Clarion v pražských Vysočanech.

Odborníci z průmyslových zón a ze státní i soukromé sféry seznámí účastníky konference s aktuální situací v jednotlivých tuzemských strategických zónách, s možnou podporou daných oblastí z fondů Evropské unie, s chystanou novelou zákona o investičních pobídkách a možností odprodeje pozemků za nižší cenu či se strategií brownfieldů a jejich využitím do budoucna.

Nedílnou součástí konference bude panelová diskuse, v níž o úskalích vstupu investorů do průmyslových zón v ČR a srovnání s konkurenčními zeměmi budou debatovat zástupci projektantů, investorů, developerů a  právníků.

Konferenci zahájí a úvodní příspěvek přednese ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. Jak říká: „Snažíme se vstup investorům do průmyslových zón co nejvíce usnadnit. Prvním krokem by mělo být snížení zbytečné administrativní zátěže související s podnikáním a dosažení co největší transparentnosti všech procesů.

Chybět nebude ani prezentace generálního ředitele agentury CzechInvest Miroslava Křížka. „Naší agentuře nejde pouze o to dostat investora do průmyslové zóny, důležité je, aby v místě zůstal a dál zde rozvíjel své aktivity. Aby tu zaměstnal co nejvíce lidí a navázal na sebe co nejvíce českých dodavatelů“, doplňuje Křížek.