e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jaromír Nohavica zazpívá i v děčínském kině - virtuálně

publikováno: 20.4.2010, kategorie: Hudba, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Koncert Jaromíra Nohavici vyprodali v děčínském divadle za čtyřicet minut. Odmítnutých tak bylo spousta. Vedení divadla přišlo s originálním řešením. Využilo digitální projektor v kině, kterým promítá přímé přenosy z Metropolitní opery v New Yorku a navrhlo interpretovi přímý přenos do kina, vzdáleného osm set metrů. Koncert se koná za týden, 27. dubna od 19.00.

Byl to rekord, tři a půl hodiny ve frontě tu ještě nikdo nestál“, komentuje hektický prodej ředitel divadla Petr Michálek. Kapacita divadla je přitom přes čtyři sta míst. Zájem byl ale takový, že i kdyby se koncert uváděl třikrát, vyprodal by se.

Michálek popisuje vyjednávání takto: „Pan Nohavica je pro každou srandu a má rád nové technologie, takže souhlasil poměrně rychle. Měl jen jedinou podmínku – lístky budou stát 100,- Kč.“

V cestě však ještě stálo profesionální měření síly signálu z jedné střechy na druhé. Testy však proběhly úspěšně, a proto je možné rezervovat si lístky na tuto zcela precedentní událost. Nejlépe na www.vstupenkadecin.cz.