e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Sezonu na autodromu odstartuje autoshow, účastníci otestují nový asfalt

publikováno: 20.3.2019, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Letošní sezonu mosteckého autodromu zahájí v neděli 24. března od 9,00 do 17,00 hodin tradiční akce The Most AUTOSHOW. Populární volné jízdy vlastním vozem po dráze doplní doprovodný program. Odstartuje také pátý ročník oblíbené soutěže amatérských jezdců na velkém závodním okruhu The Most Challenge. Za vstup a parkování v areálu autodromu jeho návštěvníci neplatí.

„Každého, kdo se při této příležitosti projede po dráze, čeká bonus. Přes zimu jsme totiž vyměnili asfalt na velké většině závodního okruhu. Stanou se tak pionýry, kteří jej otestují,“ vysvětil obchodní manažer pro sport společnosti Autodrom Most Jakub Krafek.

Neméně zajímavý je podle něj i doprovodný program autoshow. „Návštěvníci si mohou vychutnat adrenalinový zážitek z taxijízdy v závodním speciálu po okruhu, nebo se zúčastnit netradičně pojatého závodu,“ doplnil Krafek. V závodním speciálu zájemce proveze zkušený jezdec. Organizátoři lákají také na stále oblíbenější LOUDA CUP. Jde o jednokolový závod s tenisovým míčkem v košíčku na přední kapotě vlastního vozu, který nesmí vypadnout. Na první tři, kteří míček zdárně dovezou do cíle, čekají zajímavé ceny. Jede se v době polední pauzy.

Platí také nabídka pronájmu servisního boxu pro jeden vůz po celou dobu konání akce, jež zahrnuje také neomezenou jízdu po dráze a průjezd po boxové komunikaci (pitlane). Pronajmout si lze také profesionální časomíru.

Autoshow nezapomíná ani na nejmenší návštěvníky. K dispozici budou mít dětské hřiště s dopravními značkami a funkčními semafory, kde jim pořadatelé zdarma zapůjčí kola, koloběžky či odrážedla a také přilby.