e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Labská stezka zahájí sezónu v Děčíně

publikováno: 20.3.2018, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Turistická sezóna na Labské stezce bude slavnostně zahájena v sobotu 24. března v Děčíně na Smetanově nábřeží. Během dne budou mít návštěvníci možnost vyzkoušet elektrokola, koloběžky, handbike trenažer, pro děti budou připraveny atrakce. Dospělí si můžou nechat zdarma seřídit své bicykly.

Celý den bude zahájen rodinnou cyklojízdou z Nebočad do Děčína, která symbolicky odemkne Labskou stezku pro rok 2018. Cyklojízda bude začínat v 10,00 hodin v Nebočadech na odpočívadle u Nebočadského luhu a končit právě na Smetanově nábřeží v Děčíně. Zájemci o cyklojízdu mohou využít cyklobusu zdarma, který bude vyjíždět v 9,00 hodin z autobusového nádraží v Děčíně (cyklobus je nutné rezervovat).

Program na Smetanově nábřeží potrvá do 18,00 hodin. Během dne pojede dvakrát vlak Triangl na trase Hlavní nádraží – Prostřední Žleb – Děčín východ – Hlavní nádraží.  V programu je též běžecký závod, běžecký závod, plavba po Labi, slanění z Tyršova mostu, hudba a stánky s občerstvením nebo malými pivovary.

Pokud se rozhodnete strávit na Labské stezce celý víkend nebo budete z cyklojízdy příliš unaveni, najděte si na Děčínsku pohodlné ubytování.

Foto: Destinační agentura České středohoří

Článek obsahuje P.I.