e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pojďte se postavit do fronty na záchod

publikováno: 20.3.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Představte si školu, kde děti nemají žádný zdroj čisté vody. Představte si, že vyrůstáte bez možnosti umýt si ruce. Představte si, že nemáte dostatek soukromí a musíte čekat na soumrak, abyste mohli jít na toaletu. Hygiena není samozřejmost – oslavte Světový den vody a podpořte ty, kteří nemají přístup k čisté vodě. Již tuto sobotu 22. března.

Čistá toaleta, tekoucí voda z kohoutku a pravidelná sprcha – pro někoho je to samozřejmá součást dne, kterou ani nevnímá. Pro 2,5 miliardy lidí však přístup k čisté vodě a možnost dodržovat základní hygienu znamená luxus, který si nemohou dovolit.

Připomíná to i kampaň UNICEF, k níž se můžete připojit tuto sobotu 22. března na Václavském náměstí v Praze nebo přispět finančně či podepsat petici. V sobotu od 10,00 do 18,00 hodin se můžete v Praze připojit k tradiční Frontě na záchod, letos navíc se stanem, ve kterém najdete výstavu o životě bez hygieny a netradiční kavárnu, kde budou hosté místo na židlích sedět na designových toaletních mísách značky Roca.

Součástí dne bude také odpolední koncert, během kterého se Vám představí zpěvák David Deyl, zpěvačka Olga Lounová, Christina Johnston, Genny Ciatti, Bori Dušíková, Madalena Joao, dětské soubory Vonička, Lučinka a Dětský Balet Praha Veroniky Zítkové. Akcí Vás provede moderátor Karel Voříšek.

Přijďte si vyrobit své vlastní mýdlo, proběhnout se s kanystrem na hlavě nebo se i s dětmi zapojit do pestrého programu v podobě soutěží a interaktivních her. Zakoupením vstupenky v hodnotě 50 Kč podpoříte rodiny, pro které je zatím pitná voda a hygiena nedostupným luxusem.

Pokud se nemůžete akce zúčastnit osobně, podpořte prosím v sobotu 22. března tento důležitý program zasláním dárcovské sms ve tvaru DMS UNICEF na číslo 87777. Cena DMS je 30 Kč, UNICEF od Vás obdrží 28,50 Kč.

Více na www.unicef.cz/fronta