e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplické muzeum ukáže katastrofy lidského těla

publikováno: 20.2.2020, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Lidé se dvěma hlavami, čtyřma očima nebo siamská dvojčaty - takové lidské kurizoty čekají příští týden návštěvníky teplického zámku. Šokující výstava voskových figurín z Petrohradu Katastrofy lidského těla bude přístupná od 24. února v Malovaném sále.

"Na vlastní oči můžete spatřit lidi se dvěma hlavami, dvěma obličeji, čtyřma očima, několik siamských dvojčat nebo muže s vlčím syndromem. Můžete se setkat s největším, nejmenším a nejtlustším člověkem naší planety. Ve všech případech se jedná o figuríny osob, které skutečně žily," říkají pořadatelé putovní expozice. 25 figurín vzniklo v Petrohradském antropologickém muzeu podle dochovaných lékařských záznamů a fotografií. Kromě vosku byly použity lékařské oční a zubní implantáty a do vosku vpichované pravé lidské vlasy, takže působí dokonale živým dojmem. Dosud byla výstava k vidění v Holandsku a Německu.

Výstava bude přístupná od pondělí 24. února do 1. března v budově teplického zámku, tedy Regionálního muzea. Otevřeno bude vždy od 10,00 do 18,00 hodin. Vstupné pro dospělé je 80 Kč, děti 40 Kč, důchodci a studenti 60 Kč.