e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušné hory hostí Olympiádu dětí a mládeže

publikováno: 20.1.2020, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Zahajovacím ceremoniálem v karlovarské KV Areně v neděli odstartovala Olympiáda dětí a mládeže 2020. Sportovat budou děti až do pátku 24. ledna. Lyžařské soutěžní disciplíny se budou odehrávat v Krušných horách, konkrétně na Klínovci, Božím Daru nebo německém Oberwiesenthalu.

V průvodu jednotlivých výprav v úvodním ceremoniálu se představili úspěšní sportovci, kteří budou reprezentovat na olympiádě své kraje. „Chtěl bych pozdravit všechny sportovce, kteří tady změří síly a popřát jim hodně úspěchů. Zároveň musím ale také poděkovat organizátorům, kteří do poslední chvíle řešili stav sportovních areálů kvůli nedostatku sněhu a zvládli to s úsměvem. Věříme, že vás všechny čeká skvělý olympijský týden,“ uvedl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. 

Olympijský oheň zažehla lyžařka Šárka Strachová, bronzová z olympijských her ve Vancouveru v roce 2010 a čtyřnásobná medailistka z několika světových šampionátů. Myšlenku fair play připomněla nejen sportovcům za Český klub fair play někdejší běžkyně na lyžích Květa Pecková Jeriová. Součástí ceremoniálu byl i slib rozhodčích a sportovců. 

Až do 24. ledna mohou zájemci sledovat průběh mládežnické olympiády a jednotlivé sporty na programu ČT sport, na iVysilani a na HbbTv. Česká televize přinese denně 5 až 8 hodin živých přenosů. Pokud míříte do Krušných hor, můžete dětem fandit ve skiareálu Klínovec v alpských disciplínách a akrobacii, snowboardingové soutěže se pojedou v areálu Hranice na Božím Daru, běžecké v Jáchymově a ve Skiareně v Oberwiesenthalu.