e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nové autobusy pro městskou dopravu v Mostě a Litvínově

publikováno: 20.1.2017, kategorie: Zajímavosti, autor: Jiří Holý

Sdílet: facebook twitter google+

Nejpozději na začátku února se na linkách Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova objeví nové autobusy. Podnik pořídil pět nových nízkopodlažních autobusů SOR NB12, které budou nasazeny do městské hromadné dopravy v Mostě a Litvínově.

Za doprovodu dopravně-technického náměstka Davida Jehličky si nové vozy prohlédl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova, a.s. „V Litvínově se objeví dva nové autobusy, zbývající tři pak budou vozit obyvatele Mostu,“ řekl Daniel Dunovský. Díky nákupu pěti nových autobusů již dopravní podnik disponuje celkem 42 autobusy tohoto typu SOR NB12. „Dalších pět nových autobusů hodlá dopravní podnik pořídit začátkem příštího roku, všechny budou nasazeny do provozu v Litvínově,“ řekl ještě Dunovský.

Nová vozidla jsou nízkopodlažní čtyřdveřové autobusy pro městskou hromadnou dopravu SOR NB12 délky 12,18 m, vybavené motory o výkonu 210 kW, které splňují emisní třídu EURO 6. „Celková kapacita těchto vozidel je 95 cestujících, z toho 28 sedících a 67 stojících. Důraz jsme kladli také na barevné provedení interiéru vozidel, které je vyvedené v barvách dopravního podniku. Vozidla jsou také vybavené kamerovým systémem bez záznamu,“ dodal Dunovský.

Do provozu budou nové autobusy nasazeny poté, co budou v dílnách dopravního podniku vybaveny odbavovacím systémem, vysílačkou, potřebnými provozními daty a polepy. Podle odhadu by se měly na linkách objevit nejpozději začátkem února.