e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do Krušných hor vyráží skibusy z dalších měst

publikováno: 20.1.2017, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Z dalších měst Ústeckého kraje se můžete o víkendu dopravit do horských středisek Krušných hor pomocí speciálních autobusových linek. Tuto sobotu vyjede první linka z Kadaně a Klášterce nad Ohří na Boží Dar a po oba víkendové dny jede i autobus z Chomutova a Jirkova. AKTUALIZOVÁNO

Autobusovou linku z Chomutova a Jirkova vypravuje Dopravní podnik Chomutova a Jirkova. Jezdit bude podle počasí vždy v sobotu a neděli až konce března, potvrdit si výjezd autobusu můžete na telefonech 474 616 152 nebo 474 616 153. Odjezd z autobusového nádraží Chomutov v 8,40 hodin, z Jirkova v 8,50. Vhodná je pro běžkaře i sjezdové lyžaře, protože autobus staví ve Skiareálu Pyšná, na Boleboři, Svahové, na křižovatce v Lesné a končí na Mníšku. Odtud se vrací ve 14,45 hodin. Cena jízdného pro dospělou osobu je 45 Kč a pro dítě od 6 do 15 let 23 Kč, děti do 6 let zdarma. Lyže, běžky a snowboardy také zdarma.

V sobotu 21. a 28. ledna pojede z Kadaně a Klášterce autobus na Boží Dar. Odjezd je v 8,20 hodin z autobusového nádraží v Kadani a v 8,40 hodin z autobusového nádraží Klášterec nad Ohří. Autobus pojede na Měděnec, Kovářskou, Loučnou a Boží Dar. Odtud odjíždí zpět v 16,00 hodin. Lístky v prodeji v informačních centrech obou měst nebo on-line na webu kultura-kadan.cz.  Jízdenka stojí 50 Kč.

O linkách z Litvínova a Oseka se dočtete zde