e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

O jarních prázdninách vyjede na Moldavu žralok

publikováno: 20.1.2016, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Mimořádné vlaky na Moldavu v Krušných horách budou jezdit během několika únorových dnů. Na historickou trať, která oslavila 130 let své existence, vyrazí moderní vlak přezdívaný žralok nebo-li RegionShark. Dopravit vás může za zimními radovánkami. Celý únor pak bude denně jezdit vlak z Mostu a Litvínova.

Vlaky pojedou během jarních prázdnin na Teplicku na Ústecku, a to 1., 2., 15. a 16. února. Z hlavního nádraží v Ústí vyjíždí v 8,24 hodin, z Teplic v 8,43 hodin, dále jede přes Lom (nádraží), Louku, Lom (zastávka), Osek, Hrob, Dubí, Mikulov. Zpátky z Moldavy v Krušných vyjíždí v 16,02 hodin.

Na Moldavu v Krušných horách běžně jezdí vlaky z Mostu přes Litvínov, Lom, Osek, Hrob a Dubí, a to vždy o víkendu. Po celý únor až do poloviny března bude ale tento vlak jezdit i ve všední dny, aby vozil lyžaře během jarních prázdnin.

Vlak vás může dopravit do Mikulova-Nového Města, který nabízí běžecký lyžařský areál, pokračovat pak můžete i na německé straně v Neu Rehefeldu. Ze zastávky Mikulov jsou pak dostupné sjezdové lyžařské areály na Bouřňáku.

Foto: "844 023 in Pernink" by PetrS. Wikimedia Commons