e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hora Svaté Kateřiny ožije v sobotu masopustním veselím

publikováno: 20.1.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Pěkně živo bude v sobotu 23. ledna v Hoře Svaté Kateřiny v Krušných horách. Horským městem projde masopustní průvod, nebudou chybět ani zabijačkové hody a zábava. Děti čeká odpoledne masopustní rej v maskách. A přidat se můžete i k soutěže o nejlepší koblihu.

Masopustní průvod vychází v sobotu 23. ledna v devět hodin z náměstí a projde celým městem, cestou se maškary zastaví s místními, kteří pro ně chystají občerstvení. Na náměstí, kam se maškary vrátí kolem jedné hodiny, je i návštěvníky pak bude čekat teprve to pravé občerstvení - zabijačkové hody. Přímo z polní kuchyně budete moci koupit guláš, prdelačku, jitrnice, jelítka či tlačenku. Na náměstí bude navíc připraven vyhřívaný stan.

Děti se pak mohou odpoledne vyřádit na maškarním reji, který začíná ve 14,00 hdoin na sále Horského domova. Vstup je zdarma, pro děti připraveny soutěže, diskotéka i malé občerstvení.

Už den před masopustem proběhne soutěž o nejlepší koblihu, výtvory se odevzdávají v počtu minimálně 10 kusů v pátek do 13,00 hodin na městském úřadě.