e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 22. až 24. ledna

publikováno: 20.1.2010, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Opět jsme tu pro vás s pravidelnou středeční nabídkou víkendových akcí – vybíráme zajímavé plesy a koncerty. Pozveme vás na hory a několik pozvánek máme také pro děti - mohou si zahrát s tatínky, zařádit na sněhu nebo zahrát šprtec.

Plesy, bály, karnevaly
První Hájový ples se koná dne 23. ledna od 20,00 hodin v Kulturním domě v Kryrech na Podbořansku.
V pátek 22. ledna pořádá Dům kultury v Teplicích a společnost Ideal Standard svůj v pořadí osmnáctý ples. Koná se v Krušnohorském divadle. V sobotu tam pak bude mít svůj maturitní ples Hotelová škola Teplice.
V mosteckém Repre se koná 22. ledna reprezentační ples města Mostu. Bavit hosty bude Petra Janů, Peter Nagy, Roman Vojtek a Kristýna Coufalová a hudební skupina Réva.
Fotbalisté z Dubí pořádají 23. ledna Ples fotbalistů v Lidovém domě v Pozorce. Hraje skupina Ferit, v programu je půlnoční překvapení a módní přehlídka, vstupné 99 Kč.

Divadlo v knihovně
Poetické, komorní divadelní představení Nekonečná moc touhy, v němž se představí Hana Maciuchová, členka Divadla na Vinohradech, pořádá Městská knihovna v Mostě. Uskuteční se v sále v přízemí budovy ve čtvrtek 21. ledna v 19,00 hodin.

Tátové to umí taky
A předvést to mohou v sobotu 23. ledna v mateřském centru Klokánek při Domě dětí a mládeže v Bílině. Dětská herna bude od 10,00 do 12,00 hodin vyhrazena dětem, jejich tatínkům, dědečkům, případně dalším mužským pečovatelům.

Zahrajte si šprtec
Žákovský turnaj ve stolním hokeji nebo-li šprtci se koná v sobotu 23. ledna od 10,00 hodin v ZŠ Meziboří. Podrobnosti o přihláškách, které je třeba podat do pátku, najdete na této stránce: http://bhcmost.zde.cz/.

Koncerty
V sobotu 23. ledna od 20,00 hodin zahrají v Orfeu v Kadani Monkey Business na svém prvním koncertě v roce 2010.
Ve středu 27. ledna od 18,30 hodin se v jirkovém kině koná Benefiční koncert na podporu Haity. Na koncertu vystoupí umělci z Chomutova, Jirkova a blízkého okolí, program koncertu teprve vzniká. Sbírka bude odeslána nadačnímu fondu NEHEMIA, který již pracuje v místě neštěstí.
V rockovém klubu V+V v Mostě zahraje v pátek 22. ledna teplická skupina Blue Rocket.

Připojte své saně...
… vyzývá Podkrušnohorský zoopark v Chomutově a nemá na mysli draky. V sobotu 23. ledna ve 13,00 hodin můžete ke konírně zooparku dorazit se sáněmi, které se postupně zapojí za koňské spřežení. Vydáte se pak společně do skanzenu Stará Ves (pozor, boby jsou nepoužitelné!). Jízdou na saních si lze zpestřit prohlídku Zooparku každý den. V areálu Dětské zooje k těmto účelům vyčleněna část stezky vedoucí od terárií k prolézačkám.

Výstavy
Dnes, tedy ve středu 20. ledna se ve Výstavní síni designu Univerzity J. E. Purkyně v Dubí otevře výstava Fenomén porcelánu – 300 let evropského porcelánu s první česko porcelánkou. Vernisáž začíná v 17,00 hodin. Výstava je otevřena do 19. února vždy od pondělí do čtvrtka po telefoncké domluvě na čísle 417 571931.

Lyžování
Na Klínovci v Krušných horách se 23. ledna otevírá Očko snowpark Klínovec s rampami a překážkami pro snowboardisty. Připravena je řada atrakcí a také 65 cm sněhu.
Memoriál Jiřího Lajprta ve skialpsprintu se koná 23. ledna na Bouřňáku na Teplicku. Závod pořádá Horská služba a spočívá v obřím slalomu se záchranářskými sáněmi a v následném výstupu do svahu. Závod je otevřen i pro veřejnost a podrobnější informace získáte na www.skialpsprint.cz.
Na Klínech si užijí nejen sjezdaři, ale také běžkaři. Zdejší lyžařské centrum hlásí, že na Mračném vrchu jsou upravené všechny tratě.

Nezapomeňte, že další akce v mnoha městech kraje jdete v rubrice PROGRAMY.