e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské Vánoce: Obdarujte zvířata a naposledy se pokochejte pekelníky

publikováno: 19.12.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: eChomutov

Sdílet: facebook twitter google+

Vánoční koncerty, mokré radovánky i dobré skutky si mohou lidé v Chomutově užít o čtvrtém adventním víkendu. Sobotní dopoledne můžete prožít ve vodním světě, nedělní odpoledne zase mezi zvířaty.

V sobotu 20. prosince se milovníci vody sejdou v Aquasvětě při Vánoční šupině. V devět hodin tam začínají soutěže a navíc rodinný víceboj o živého kapra. Zábava v bazénu bude trvat až do dvanácti hodin. 

V neděli si návštěvníci Chomutovských Vánoc mohou poslechnout adventní koncert a udělat dobrý skutek pro zvířata. Nadílku pro zvířata v podobě piškotů, tvrdého chleba, ovoce a zeleniny mohou lidé přinést do skanzenu Stará Ves od dvou hodin odpoledne. Navíc si tam poslechnou písně hudební skupiny Makovec a připomenou tradiční české vánoční zvyky. 

Od šesti hodin večer zaplní kostel sv. Ignáce Loutna česká se svým hostem při 4. adventním koncertu.

O víkendu také nastane ten pravý čas shlédnout výstavu. Na výběr je hned ze dvou. Dům Jiřího Popela nabízí krušnohorské putování díle a dílem velkého spisovatele při výstavě Vánoční cesta Karla Maye. Poslední možnost mají příznivci čertů a pekelníků. Výstava Čerti z Úštěku a ze Žlutic živě v Chomutově totiž v neděli končí. Veřejnost může výstavu navštívit ve sklepení pod Špejcharem mezi třináctou a sedmnáctou hodinou, prohlídky se konají vždy v celou hodinu.  

Podrobný program Chomutovských Vánoc najdete na webu www.echomutov.cz/vanoce