e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Historické osmičky: Kadaní projde svítící průvod

publikováno: 19.10.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jaké oslavy vzniku Československa chystá město Kadaň? Konat se bude ve státní svátek v neděli 28. října odpoledne na Mírovém náměstí. Kromě programu s řadou ukázek se můžete těšit na soutěž o nejlepší švestkové knedlíky a svítící průvod. Otevřeny budou zdarma kadaňské památky.

Program začne ve 13,00 hodin sázením lípy v ulici Kapitána Jaroše, ukázky na náměstí Míru budou probíhat mezi 14. a 18. hodinou. Těšit se můžete třeba na karlovarskou veteránskou revui, ukázky dobové módy, prezentovat se na náměstí budou také kadaňští policisté, psovodi, hasiči či skauti. V rámci oslav budete moci od 10,00 do 16,00 hodin zdarma navštívit Kadaňský hrad, radnici nebo Františkánský klášter. Připomeňme, že v kadaňském hradu právě končí výstava Masarykova kasárna a o víkendu máte poslední možnost si ji prohlédnout. 

Program:

13,00 hodin - Zasazení lípy v ulici Kapitána Jaroše
14,00 - Zahájení na Mírovém náměstí s vystoupením trubačů
14,15 a 15,30 hodin - Pragtet - vystoupení dámského vokálního tria
16,15 hodin - vypuštění balónků v barvě trikolory
17,00 hodin - Svítící průvod po náměstí, úryvek z projevu T. G. Masaryka v podání Jana Miloty, československá hymna, ohňostroj

Ve čtvrtek 25. října od 17,00 hodin se ve Františkánském klášteře koná přednáška Martina Zárybnického o osobnosti TGM. Vstupné je 30 Kč.

Foto: KZK Kadaň.