e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dům U Slunce v Kadani ožije besedami, první dnes s čarodějnicemi

publikováno: 19.10.2017, kategorie: Zajímavosti, autor: Dagmar Hrdinová

Sdílet: facebook twitter google+

V Kadani dnes startuje nový pořad, který organizuje Gymnázium Kadaň pro širokou veřejnost. Diskusní večery na různá témata pod názvem Místo na Slunci se budou konat v hisotrickém domě U Slunce na kadaňském náměstí. Prvními hosty budou 19. října Jaroslav a Věra Stejných, kteří ve sklepě tohoto domu provozují Muzeum čarodějnic.

Název Místo na Slunci má několik významů - jednak dává příležitost najít si místo na Slunci aktivním profesorům a přátelům školy, ale i všem, kteří se rádi zapojí do diskuze se zajímavými hosty, které chceme zvát. V neposlední řadě pak odkazuje i na místo konání besed, kterým je historický dům U Slunce na kadaňském náměstí, kde nyní sídlí Pivní restaurace Kadaň, čímž je zajištěno, že si při poslechu budete moci dopřát i něco dobrého k pití.

Poprvé můžete zavítat do Slunce již tento čtvrtek, kdy Jan Losenický bude zpovídat pár, který je spojen i se současným využitím sklepení tohoto prostoru: s bývalým kastelánem zámků Jezeří a Červený Hrádek, uměleckým řezbářem a provozovatelem několika muzeí Jaroslavem Stejným a jeho ženou Věrou, která v Kadani provozuje Muzeum čarodějnic.

Program 2017:

19. 10. 17.00 Když na severu pršelo - Jaroslav a Věra Stejní

2. 11. 18.00 V rytmu atlantických vln - Lamine Haba a Iva Vondráčková

16. 11. 17.00 Neobyčejný život obyčejné disidentky - Hana Jüptnerová

30. 11. 17.00 O chanuce a židovské moudrosti - Karol Sidon, vrchní zemský rabín a spisovatel

14. 12. 17.00 předvánoční překvapení

21. 12. 17.00 Raw Vánoce a šťastný celý rok - s Michaelou Babáčkovou o zdravé výživě a životním stylu s ochutnávkou raw cukroví a syrovým zpěvem koled

Vstupné činí 50 Kč, pro studenty SŠ a seniory 30 Kč.