e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Autoshow v Mostě láká na volné jízdy

publikováno: 19.10.2016, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Víkend 22. a 23. října bude patřit na autodromu v Mostě návštěvníkům z řad široké veřejnosti. V sobotu od 09,00 do 17,00 hodin se mohou těšit na The Most Autoshow #4, tedy pokračování celodenních volných jízd na velkém závodním okruhu, doplněné bohatým doprovodným programem. Neděle je vyhrazena ve stejném čase akci The Most Track Day, což jsou intenzivní kurzy sportovní jízdy na okruhu ve vlastním voze pod vedením závodníků Tomáše Engeho a Petra Fulína.

Vstup a parkování v areálu autodromu na Autoshow je tradičně zdarma. K účasti na Track day je nutná registrace na e-mailové adrese rakova@autodrom-most.cz. 

Autoshow nabízí také taxijízdy v závodních speciálech, zhlédnutí exhibičního závodu, možnost zúčastnit se druhého ročníku závodu Louda Cup, atrakce pro malé závodníky či expozici automobilek s novými modely vozů. Více informací o akci zájemci najdou zde. 

„Louda Cup je jednokolový, úsměvně pojatý závod s tenisovým míčkem v košíčku na přední kapotě vozu, který při jízdě nesmí vypadnout. Výherce získá zajímavou cenu. Partnerem závodu je totiž společnost Louda Auto, která vítězi zapůjčí nový model vozu Audi A4 s plnou nádrží na celý víkend. Máme i novinku. Na své si totiž přijdou také řidiči s drifterskými choutkami. Vyčleníme pro ně poslední hodinu Autoshow od 16,00 do 17,00 hodin. Za jedno kolo v kontrolovaném smyku po dráze zaplatí 50 korun,“ upřesnila eventová manažerka společnosti Autodrom Most Veronika Raková.

Track day je intenzivní kurz odehrávající se pouze na závodní dráze (track) a v jejím zázemí, tedy v servisních boxech a tiskovém středisku. Jeho cílem je příprava na udělení okruhové licence, zdokonalení jezdeckého umění, případně nadstavba sportovní jízdy. 

„Tomáš Enge i Petr Fulín působí na okruhu jako VIP instruktoři po celý rok. Dosud však nebylo možné potkat je v jeden den společně a ještě k tomu výhradně při koučinku na okruhu. Kdo využije jejich přítomnosti, dozví se určitě i tajné recepty na zrychlení na mostecké dráze,“ doplnila Raková.