e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Horní hrad zakončí sezónu v plné zbroji

publikováno: 19.10.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Skořepová

Sdílet: facebook twitter google+

O víkendu 24. až 25. října bude Horní hrad u Stráže nad Ohří pod palbou historických zbraní. Přijďte si vypálit z děl a ukončil další kulturní sezonu na tomto hradě na úpatí Krušných hor. Na sobotu je připraven večerní program od 18,00 hodin, v neděli pak bude hrad oblehán šermířskými skupinami od 10,00 hodin.

Sobota 24. října 2015 - od 18,00 do 22,00 hodin

Noční palbu z hradeb zařídí šermířská skupina Bohemica Sanguis, SHŠ Darkness a pořádnou rytířskou řežbu přiveze SHŠ Jednota panská z Plzně. Přijeďte se dozvědět něco více o historických palných zbraních (píšťaly, hákovnice, tarasnice, houfnice) a zažijte hrad v palebné síle.

Závěr bude patřit magickému představení, které pro vás uvaří čaroděj Cave, milovník zejména plazů, hadů, štírů, netopýrů, ale také šermíř, plivač a krotitel ohně. Poslední ohnivou tečku přiveze Ohnivé divadlo Ignis.

Vstupné: rodinné 300 Kč, dospělí 120, dětské 80.

Neděle 25. října - od 10,00 do 17,00 hodin

Horní hrad v obležení dobových palných zbraní! Četné přednášky, průřez historií palných zbraní, mini škola šermu a mnohé další bojové ukázky s možností si vše vyzkoušet a osahat. 

Po celý den bude probíhat střelba z historických děl. Program budou zajišťovat skupiny historického šermu: Bohemica Sanguis, SHŠ Darkness a SHŠ Jednota panská.

Pro děti je připravena lukostřelba, ale i tématické (středověké) hry, které zajistí skupina Duelanti. Budete si moci vyzkoušet i tvorbu pískem sypaných mandal a stát se na chvíli někým jiným (díky šikovným malířkám obličeje). K vidění bude i tvorba dřevěných šperků, malování na kámen nebo tvorba steampunk šperků.

Vstupné: rodinné 300 Kč, dospělí 120, dětské 80.