e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 21. až 23. října

publikováno: 19.10.2011, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Podzimní víkend nabízí velké množství koncertů. Pokud se ale vyčasí, zkuste třeba Den s lesy pod hradem Kostomlaty nebo turistický pochod na Ranou. Děti se mohou těšit na pouštění draků. Uvnitř také pár tipů, kdy se setkat s prezidentem republiky.

Prezident v kraji
Pokud se chcete tento týden setkat s prezidentem republiky, máte ještě příležitost. Jeho program v Ústeckém kraji potrvá až do 20. října.
Dnes, tedy ve středu 19. října bude prezidentský pár besedovat se studenty na půdě ústecké univerzity (od 10,15 hodin, pedagogická fakulta) a od 14,25 hodin s obyvateli Dolních Habartic, od 15,15 hodin České Kamenice a od 16,25 hodin se zastaví u zámku v Benešově nad Ploučnicí.
Návštěvu prezidenta republiky pojali v Žatci jako příležitost k oslavám. Ve čtvrtek 20. října tam můžete od 11,00 hodin dorazit na zdejší náměstí Svobody. Vystoupí skupina Allringht Band, ZUŠ Žatec, USP Tuchořice, MŠ Alegro. Na debatu s občany dorazí Václav Klaus ve 12,30 hodin, poté se vydá do Chrámu chmele a piva. Ještě předtím ale prezident navštíví studenty mosteckého gymnázia (od 9,00 hodin) a obyvatele Března na Mostecku (od 11,35 hodin).

Módní přehlídka
Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci pořádá v Křížově vile ve čtvrtek 20. října od 18,00 hodin módní přehlídku. Pletenou a háčkovanou módu na ní představí Martina Taborsky. Vstupenky za 100 Kč jsou již v předprodeji.

Farmářské trhy
Město Jirkov pořádá již druhé farmářské trhy, a to v sobotu 22. 10. od 8,00 hodin v Kostelní ulici. Na 20 trhovců nabídne kupujícím sezónní ovoce a zeleninu, víno, mléčné výrobky, pečivo a další. Říjnové trhy jsou v Jirkově v letošním roce
naposledy. V příštím roce se budou od jarních měsíců konat pravidelně.

Beseda s vědcem
Městská knihovna Most zve na besedu nazvanou Od vědy k mikrofonu, od mikrofonu ke knize. Představí se na ní RNDr. Václav Větvička, botanik a popularizátor vědy. Popovídat si s ním můžete v kinosále knihovny ve čtvrtek 20. října od 16,00 hodin.

Gratulace s Holandska
V městském divadle v Mostě pokračují oslavy stého výročí otevření historické budovy divadla. Tentokrát dorazí gratulovat v pondělí 24. října delegace s partnerského holandského města Meppel. V průběhu večera vystoupí čtyřicetičlenný smíšený pěvecký sbor The Midges, dechová kapela, dětský pěvecký sbor Scala, kvarteto Doublet a jako host pěvecký sbor Korálek z Mostu. Začátek je v 19,00 hodin.

Drakiáda ve skanzenu
Ve skanzenu Stará Ves u zooparku v Chomutově se 22. října koná podzimní drakiáda. Začátek je v 16,00 hodin. Kromě soutěže o nejhezčího draka se můžete těšit na pečení brambor a opékání buřtů.

Puchýř s turisty
V sobotu 22. října se můžete s turisty pokusit vytvořit si Lounsko-Mostecký puchýř. Tak se totiž jmenuje společná turistická akce, pořádaná Kluby českých turistů v Lounech a Mostě. Patnáctikilometrový pochod vyrazí mezi osmou a devátou hodinou buď z Mírového náměstí v Lounech nebo nádraží ČD v Mostě. Cíle je na Rané v restauraci Ponorka, kde vás čeká občerstvení a hudba.

Den otevřených dveří na autodromu
Také pro letošní rok je na mosteckém autodromu připraven den, který bude vyhrazen veřejnosti. Stane se tak tuto sobotu 22. října od 9,00 do 17,00 hodin. Máte možnost prohlédnout si areál zevnitř a projet se po závodní dráze. Na stodvacetikorunový poplatek se můžete deset minut povozit ve vlastním voze na okruhu.

Den s Lesy
Podzimním den s Lesy ČR se koná v Kostomlatech pod Milešovkou u lesních rybníčků pod zdejším hradem. Program pro veřejnost je připraven od 10,00 do 16,00 hodin. Návštěvníky čeká prohlídka podzimního lesa, ukázky zvířat ze záchranné stanice a ukázky myslivosti. Pro děti budou připraveny hry a soutěže, pro všechny občerstvení. Den se Lesy můžete spojit s výletem po Naučné stezce Březina a prohlídkou výstavy historie Kostomlat.

Házená v nové hale
Nová mostecká sportovní hala bude hostit o víkendu významnou sportovní událost, a sice kvalikační utkání na Mistrovství Evropy 2012 v házené žen. V Mostě se 22. října utká český tým se Švédskem. Utkání začíná v 16,00 hodin a vidět ho můžete za pouhou padesátikorunu.

Koncerty
Koncert kapely Wan Men Sonk se uskuteční v sobotu 22. 10. od 21,00 hod v Mostě v Rockbaru V+V. Jako host vystoupí kapela Tribal Theory a vstupné je dobrovolné.
Již ve čtvrtek 20. října se na Střelnici v Kadani představí folková kapela Nezmaři. Začátek v 19,00 hodin.
V kadaňském Orfeu se pak v sobotu 22. října od 17,00 hodin můžete těšit na multižánrový festiválek, kde vystoupí kapely No Many, Vopruz Gengu Jablečnýho Knedlíku, Kencore Passa, elektronicko-rockoví Zajíc Company a jako hlavní hvězda Fast Food Orchestra.
Nesmrtelná kapela Brutus zahraje v Kulturním domě Zahradní v Chomutově v pátek 21. října od 21,00 hodin. Vstupné 160 Kč.
V pátek 21. října od 18,00 hodin pořádá Základní umělecké škola Klášterec nad Ohří ve velkém renesančním sále zdejšího zámku koncert mezzosopranistky Jarmily Kosinové.

Výstavy
Ve  středu 19. října se v Mostě v galerii výtvarného umění v suterénu přesunutého děkanského kostela koná vernisáž výstavy nazvané Pojďme k vidoucímu – Eamus ad videntem. Obrazy Ivana Sobotky budou k vidění do 20. listopadu, denně mimo pondělí od 10,00 do 17,00 hodin. Vernisáž začíná v 18,30 hodin a úvodní slovo budou mít Jan Placák a Petr Svoboda. Výstava je pořádána ve spolupráci s galerií a antikvariátem Ztichlá klika.
Tento týden se v Oblastním muzeu v Mostě otevřela nová výstava věnovám včelám. Za přispění včelařů z Mostecka a Teplicka si tak můžete prohlédnout historické i současné včelařské pomůcky, dozvědět se o životě včel a jejich užitečnosti a produktech. Výstava potrvá do konce roku.