e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klubový speciál Chinaski v Kadani

publikováno: 19.10.2009, kategorie: Hudba, autor: Jiří Knop

Sdílet: facebook twitter google+

Skupina CHINASKI doslova „vymění“ festivalovou atmosféru za klubová pódia. Cílem je připomenout divákům atmosféru i písně dob minulých. Mimo to, že zazní spousta starých písní na repertoiru nebudou chybět ani hity jako je „1. signální“, „Klára“ nebo „1970“. Turné nesoucí název „Klubový speciál 2009“ okoření letošní podzim! Chinaski si můžete poslechnout 24. října v Kadani, když navštívíte kulturní zařízení Orfeum.

V průběhu října a listopadu je naplánováno celkem 12 koncertů. Pojede se především po klubech a menších kulturních domech, a jak již bylo nastíněno, koncerty to nebudou ledajaké. „Výjimečný bude hlavně playlist. Vyslechli jsme četná přání našich fanoušků a více než dvě třetiny programu budou tvořit písně, které jsme léta nehráli. Bude to velký průřez naší nesinglovou tvorbou“, vysvětluje zpěvák a kytarista kapely Michal Malátný.

V průběhu koncertu se tedy kapela bude plynule přesouvat prostřednictvím svých písní ve směru minulost – přítomnost a nezapomene své posluchače odměnit jednou nebo dvěma skladbami z připravovaného alba. Chinaski také překvapí návštěvníky svými kostýmy a netradiční scénou vytvořenou přímo pro tuto příležitost. Scénu má opět pod taktovkou scénograf Hynek Dřízhal, který pro Chinaski připravoval i scénu k „Autopohádkám“. Jako host se na turné představí kapela Fate Magazine.

V průběhu léta se skupina ukázala divákům na všech zásadních festivalech po celé ČR a celkem odehrála okolo stovky vystoupení. I přes tento úspěch se Chinaski rozhodli v příštím roce koncertování omezit. Krom toho, že v roce 2010 skupina odehraje několik festivalů na Slovensku, se budou kluci naplno věnovat práci na nové desce, která by měla vyjít v průběhu září 2010.

Jak to tak vypadá podzimní tour „Klubový speciál 2009“ je na dlouhou dobu poslední příležitostí, kde lze Chinaski vidět naživo přímo v akci.

CHINASKI Klubový speciál 2009
Host : Fate Magazne

2.10. Benešov, Kulturní centrum KARLOV
10.10. Krnov, Music Club Kofola
24.10. Kadaň, kulturní zařízení Orfeum
30.10. Litomyšl, Music Club KOTELNA
6.11. Dolní Benešov, Dům kultury
7.11. Znojmo, hotel Dukla, kongresový sál
13.11. Polná, zámek
14.11. Blansko, Dělnický dům
20.11. Cheb, Kass – Produkční centrum Kamenná
21.11. Suchdol nad Lužnicí, Klub Pyramida
25.11. Praha, Lucerna music bar
26.11. Praha, Lucerna music bar