e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hvězdná sezona žateckého divadla začíná v říjnu

publikováno: 19.9.2019, kategorie: Divadlo a film, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Žatecké divadlo a kino zahajuje novou sezonu tradičně od října. V těchto dnech se promítací technologie stěhují z letního kina zpět do budovy divadla. Sezónu zahájí 1. října komedie Jak zabít komika z Markem Danielem a Kristýnou Frejovou. Během sezóny se diváky mohou děti na pravidelná filmová představení, herecké hvězdy i koncerty.

Návštěvníci a kulturní nadšenci se mohou v nadcházející sezoně těšit na české hvězdy jak herecké, tak showbyznysové: Richarda Krajča, Filipa Blažka, Miroslava Vladyku, Lukáše Vaculíka, Danu Morávkovou, Martina Zounara, Danielu Šinkorovou, Adélu Gondíkovou, Davida Švehlíka, Aleše Cibulku, Zdeňka Pohlreicha, Petra Vondráčka, Miroslava Donutila, Zdeňka Izera, Marka Daniela, Evu Hruškovou, Báru Munzarou, Martina Trnavského, Danu Batulkovou, Miroslava Táborského, Jitku Ježkovou,  Pavla Nového, Milenu Steinmasslovou, Davida Prachaře, Lindu Rybovou, Igora Chmelu, Petru Špalkovou, Lukáše Langmajera, Sandru Pogodovou a mnoha dalších. Připraveny boudou koncerty Led Zeppelin revival, Tv Šlágr party, The Rainbrekers, The Catfish nebo vokální skupiny Fragile. 

Divadelní sezónu 2019/2020 odstatuje komedie Divadla Ungelt Jak zabít komika s Markem Danielem, Kristýnou Frejovovou, Ladislavem Hamplem a Václavem Vašákem. Představení o cestě komika vzhůru i pádu dolů začíná 1. října v 10,00 hodin. Připravena je také pohádka pro děti, zábavná show Popelka na Cibulce s Alešem Cibulkou a jeho hosty a vyprávění Miroslava Donutila. V říjnu se na plátno žateckého divadla také vrací satelitní přenosy z Metropolitní opery v New Yorku, prvním představením bude 12. října Turandot, dalším pak Manon.

V říjnu se ještě můžete těšit na hudební komedii Kouzelná vyhlídka s Bárou Munzarovou, Danielou Šinkorovou a Martinem Trnavským (na fotografii) a komedii Titanic v podání Filipa Blažka a Miroslava Vladyky. V listopadu je na programu detektivka Zuz za zub a v prosinci groteska s Miroslavem Táborským ...A na hrušce sedí diktátor. V lednu uvede Docela velké divadlo Litvínov Jiráskovu klasiku Lucerna a Divadlo U Hasičů komedii Hexenšus. V únoru Divadlo Radka Brzobohatého strhující příběh Přelet nad kukaččím hnízdem a Veronika Žilková zazáří v kanadské komedii Čarodějky v kuchyni. V březnu je v divadelním předplatné v nabídce komedie Jakuba Zindulky Vzhůru dolů a mimo něj příbramská verze inscenace Obsluhoval jsem anglického krále. V dubnu se zapojíte do vyostřené třídní schůzky Divadla Verze - Úča musí pryč nebo vás pobaví bláznivá komedie Dva nahatý chlapi. V květnu diváky čeká Richard Krajčo a David Švehlík v inscenaci Deštivé dny a v červnu komedie Brejle. Na květen také žatecké divadlo chystá další ročník Open Air Opery v Letním amfiteátru, tentokrát se mohou diváci těšit na slavnou Carmen v podání Severočeského divadla Ústí nad labem. Program divadla najdete vždy v Kalendáři akcí.