e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecká knihovna hraje

publikováno: 19.9.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Městská knihovna v Mostě si pro návštěvníky připravila sérii koncertů. Od září do června příštího roku se můžete těšit každý měsíc na zajímavé hudební projekty. Nejbližším koncertem je zajímavá kombinace dětského mosteckého sboru a kapely z neworského Bronxu, v říjnu přijede Bluesberry s jižanským rockem Skinny Molly.

"Z Newyorského Bronxu po roce v Mostě znovu hipsterská kapela Her & Kings County. Ze zpěvačky-tygřice Monique Staffile budou z pódia zase šlehat výboje 100 000 voltů," láká knihovna na koncert v úterý 26. září od 19,00 hodin. Netradiční je spojení této energické rockové kapely s předskokanem - dětským sborem Korálek z 11. základní školy v Mostě. Vedle klasiky a lidovek zazpívají také jazz, gospel nebo pop. Vstupné je 200 Kč, studenti 60 Kč.

Hned první říjnový den bude následovat koncert kapely Skinny Molly, kterou pořadatelé označují za špičkový jižanský nářez z Nashville, Tennessee. Dvouměsíční šňůra po Evropě končí 1. října právě v Mostě. V knihovně vystoupí společně s českou kapelou Bluesberry jako předskokanem. Vstupné je 230 Kč, studenti 70 Kč.

Na co dalšího se můžete těšit? Budou to samé zahraniční kapely a muzikanti, z Vídně, Londýna, Ameriky i Švédska - Bex Marshall, Will Wilde, Justin Lavash, Jetbone a další.