e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 21. až 23. srpna

publikováno: 19.8.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

S blížícím se koncem prázdnin opět přibývá akcí. Nabídneme spoustu festivalů a koncertů, módní přehlídku, makové slavnosti na zámku, medové v klášteře, tunning show i ochutnávku vína.

Tentfest
Festival pod tentem nebo-li stanem jako připomínka cirkusové historie Jirkova se koná v Kludského vile v sobotu 22. srpna od 16,00 hodin. Zahrají regionální kapely Ogee, Station Beggars, Trepifajxl a Trojka. Vstup 100 Kč.

Hrnčířská dílna
Rozloučení s prázdninami a veřejnou hrnčířskou dílnu pořádají Zaječice u Jirkova na své návsi v sobotu 22. srpna od 14,00 hodin. Můžete si prohlédnout minimuzeum hrnčířství, povozit na koních a vyzkoušet řemesla.

Czech Fashion Week
Známý módní návrhář Osmany Laffita opět míří do Teplic. V sobotu 22. srpna ožije lázeňská kolonáda Domu kultury velkou módní a společenskou show, na níž se představí další desítka módních návrhů a množství špičkových modelek. Více o akci v článku Czech Fashion Week rozzáří tuto sobotu lázeňské Teplice.  

Knihovna v parku
Do zámecké Sala terreny se tento týden nastěhovala Městská knihovna v Klášterci. V rámci projektu Města čtou si můžete přijít posedět a přečíst knihu nebo časopis od 24. do 28. srpna. Program zakončí v pátek 28. srpna od 17,00 hodin hudební večer se skupinou Naplech. Více o programu v článku Klášterecká knihovna rozbije svůj stan v zámeckém parku.

Ohřecká Osmička 
Šestou etapu mají před sebou sportovci, kteří se účastní seriálu Ohřecká Osmička. Osmidílný běžecko-turistický podnik pro širokou veřejnost pořádá jako letošní novinku Destinační agentura Dolní Poohří. Další etapa zavede běžce v neděli 23. srpna na Žatecko, start je v 10,30 hodin u loděnice v Žatci. Více o celém seriálu se dozvíte v článku.

Výstava Dům
Od čtvrtka 20. srpna až do neděle již po dvacáté sedmé proběhne na lounském výstavišti výstava Dům. Představí se na 130 vystavovatelů, kteří nabídnou novinky z oblasti zahrady, stavby a bydlení. Otevřeno bude každý den od 9,00 do 17,00 hodin. Vstupné je 60 korun, děti a senioři 40, vstupenky jsou slosovatelné.

Makové slavnosti
Gastro-kulturní akci pořádá na zámku v Ploskovicích Café Páv jako oslavu suroviny, jejíž pěstování má v České Republice dlouhodobou tradici. Můžete se těšit na mák ve všech podobách, slané či sladké delikatesy, makovou kosmetika, něco makového na sebe a jiné makové produkty ve stáncích v zámeckých zahradách. Chybět nebude dětský program, hudba, dílničky, besedy nebo maková jóga. Otevřeno v sobotu 22. srpna od 10,00 do 16,00 hodin, vstup 30 korun.

Koncerty
Na Doubravce nad Teplicemi bude v pátek 21. srpna od 19,00 hodin hrát David Koller. Autobusy budou jezdit z konečné Panoramy od 17,00 hodin a poté zase zpět.
V Kadani v zahradě KD Střelnice se koná v sobotu od 13,00 hodin bluesový festival, hrají Petra Börnerová band, Acid Horses, Dobré ráno blues band a další. Vstupenky za 170 Kč v předprodeji v omezeném množství.
V areálu Loučky v Litvínově bude hrát v pátek 21. srpna kapela Kryštof, areál se otevírá v 17,30 hodin, začátek v 19,00 hodin. Tamtéž se pak v sobotu od 17,00 hodin koná Monster Meeting s kapelami Traktor a Dymytry.
Revival fest se koná na Kyselce v Bílině v sobotu 21. srpna. Začátek v 17,00 hodin, vstupenky na místě 250 korun. Uslyšíte muziku kapel Lucie, Nazareth, Smokie a AC/DC.
Fun(ky) v parku je název koncert, který se koná v pátek 21. srpna od 16,00 hodin v Městském parku v Chomutově. Zahraje DJ Lukáš Budai, Adéla Radimcová a The Elevators.
Xavier Baumaxa a Primitiv Akustik vystoupí v pátek 21. srpna v rámci Zámeckých pátků na Červeném Hrádku u Jirkova. Začátek v zahradě v 18,00 hodin.
Ve výletní restauraci Lužerady v Lounech se v pátek 21. srpna koná folkový večer s Jindrou Kejakem, Zdeňkem Vřešťálem, Míšou Leichtem a kapelou 4. cenová. Začátek v 17,00 hodin.
V Zahradní restauraci Černý kůň v Lounech křtí v sobotu 22. srpna od 18,30 hodin svou novou desku kapela Furt rovně.

Vzpomínka na srpen
Černé datum českých dějin – 21. srpen – připomene v pátek Docela velké divadlo v Litvínově programem Večer pro mé přátele. Začátek v zahradě v 17,00 hodin, vstupné dobrovolné.

Medové odpoledne
Sladký tip míří do Kadaně, kde se ve Františkánském klášteře koná v neděli 23. srpna Medové odpoledne. Čeká vás od 13,00 hodin jarmark s medem a dalšími včelími produkty, soutěž o nejlepší med, koncert kapely Swing party band, zábava pro děti a přednášky.

Vína z Litoměřicka
Druhý ročník akce Ochutnávka vín z okolí zámku Skalka u Vlastislavi na Litoměřicku se koná v tento víkend. Můžete ochutnávat vína malovinařů z nejbližšího okolí Vlastislavi, z nečekaných míst, vína od zahrádkářů i registrovaného vinaře. V pátek 21. srpna se akce uskuteční od 18,00 do 21,00 hodin, v sobotu od 11,00 do 20,00 hodin. K dopravě můžete využít Švestkovou dráhu, od níž je to z Třebenic asi půl hodiny.

Hod cihlou
Maxipes Fík měl svůj skok pro něco, vy se můžete stát mistrem ČR v hodu cihlou. Soutěž pořádá Terezín v sobotu 22. srpna na Ravelinu XVIII v Pražské ulici.. Terezínská cihla váží 7,5 kilogramu! Registrace závodníků začíná v 11,00 hodin, cihlové soutěže pak ve 13,00 hodin. Vpodvečer naváže hudební festival. Zúčastnit se mohou všechny věkové kategorie.

Car Wars
Velká tunning a motor show se koná na letišti v Panenském Týnci tento víkend 21. až 23. srpna. Areál se otevírá v pátek od 16,00 hodin. Připraveno je množství soutěží, velká párty, hudba, noční jízdy.

Noční maják
Tuto sobotu 22. srpna se můžete vypravit na další noční prohlídku v Žatci. Projdete si výstavu Pravěk v Žatci v Galerii Sladovna a s Homolupuly vystoupáte na Chmelový maják. Sraz ve 20,00 hodin u majáku.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí

Foto ze zámku v Ploskovicích.