e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 21. až 23. srpna

publikováno: 19.8.2009, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Předposlední prázdninový víkend potěší milovníky motorů – čekají vás srazy soudobých i historických aut a motorek i koncerty pro motorkáře. Děti potěší velký turnaj na koních v Blatně nebo výlet vláčkem Doupovskými horami. Zažít můžete také netopýří noc...

Promenádní koncert
Už ve čtvrtek 21. srpna si můžete v Mostě na schodech městského divadla vyslechnout promenádní koncert tanečního orchestru Brass Bombers. Koncert začíná v 16,00 hodin.

Vejprtské sympozium
Již šestadvacáté umělecké sympozium začíná ve čtvrtek 20. srpna v Galerii H ve Vejprtech v Krušných horách. Slavnostní zahájení se uskuteční v 11,00 hodin. Umělci z mnoha zemí budou v plenéru tvořit až do 25. srpna.

Netopýři na hradě
Možná se jich bojíte, možná vás fascinují. Netopýři. Můžete si je zblízka prohlédnout 21. srpna večer na Horním Hradě u Stráže nad Ohří. Netopýři noc začíná v 19,00 hodin a zábavný i poučný program připravila Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. Dozvíte se mnoho zajímavého a uvidíte třeba ukázky odchytu netopýrů za použití ultrazvukových detektorů. Program pamatuje i na děti. Vyvrcholí ohnivou show v půl jedenácté.

Divadlo a veteráni na zámku
Bohatý program má na tento víkend připraven zámek Červený Hrádek u Jirkova. V pátek vás čeká divadelní spolek Kašpar se slavným dramatem o princi dánském. O víkendu se pak na zámku usadí automobiloví a motocykloví veteráni. Motocykly budou vystaveny v sobotu a v neděli na nádvoří zámku od 11,30 do 14 hodin. Na louce před zámkem budou ve stejný čas v neděli k vidění automobily. Podrobnosti se dočtete v rubrice Volný čas.

Den záchranářů
Na mosteckém letišti (silnice z Mostu do Braňan) se v sobotu koná Den záchranářů. Různí záchranáři od hasičů přes zdravotníky až po vojáky a dobrovolnické organizace budou předvádět svou práci. Celou řadu činnosti si budete moci vyzkoušet na vlastní kůži. Program začíná v 10,00 hodin.

Františkánské léto
V areálu kláštera v Kadani končí série letních akcí a koncertů. V neděli 23. srpna od 14,00 hodin zahraje orchestr Zdeňka Tölga (Big Band Chomutov) a od čtyř je pro děti připravena pohádka O nebojácném Ondrovi z dílny Divadla Cirkus.

Výlet na Doubravku
Společenství přátel hradu Ostrý a Radioklub Doubravka zve v sobotu 22. srpna na kulturní odpoledne pořádané k 370. výročí dobytí Doubravské hory Švédy pod názvem Doubravský šermícl. Vrch a stejnojmenný hrad se nachází nad Teplicemi (směr dálnice D8), hrad a výletní restaurace jsou však běžně uzavřeny, máte tak jedinečnou příležitost je navštívit. Od 15,00 hodin jsou připraveny šermířské souboje, od 18,00 hodin zahraje skupina Víprdek.

Švejk na zámku
Čtvrtý promenádní koncert se uskuteční v neděli 23. srpna na nádvoří zámku v Klášterci nad Ohří. Tentokrát zahraje Josef Švejk a C.K. Šraml. Začátek je ve tři odpoledne.

Loučení s prázdninami
V Jirkově se už děti pomalu loučí s prázdninami. Na dopravním hřišti v Olejomlýnském parku pro ně Policie ČR a Magnum club pořádají sportovní odpoledne. Na akci bude připraven bohatý sportovní program, ukázka práce Policie, která předvede Policejní vrtulník, zásah psovoda, snímání otisků prstů a další. Děti si budou moci na akci zaskákat na nafukovacím hradě. Odměnou za splněné disciplíny bude malá sladkost. Vstup na akci je zdarma.

Doupovská dráha
Láká vás netradiční výlet vláčkem? Zkuste třeba Doupovskou dráhu. Výletní vláčky zde jezdí o prázdninách každý víkend v sobotu i neděli na trati z Kadaně (v 8,20 hodin) přes Krásný Dvůr, Kadaň-Prunéřov do Podbořan a zase zpět. Jízdní řády najdete na http://www.doupovskadraha.cz

Ústecká Motorshow
Kamencové jezero v Chomutově pořádá v pátek a sobotu sraz amerických aut a motorek. Začátek je v pátek ve dvě odpoledne a uslyšíte třeba revival ZZ Top, v sobotu vyjede v 11,00 hodin spanilá jízda a připravena je řada soutěží. Večer pak zahrají kapely Vitacit a Citron.

Moto Rock Fest
Další motorkářská akce se koná v motorestu v Chlumčanech u Loun, kde v sobotu 22. srpna od 17,30 hodin zahrají kapely Žlutej Pluto Pes, Feas of Friends a Beruška. Vše se odehraje venku, kde můžete zaparkovat své miláčky.

Výjezd na Bouřňák
Otestovat si fyzičku můžete v amatérském cyklistickém závodě z Duchcova na vrchol Bouřňáku. Start je v sobotu 22. srpna ve 14,00 hodin ve Švermově ulici v Duchcově na Teplicku (prezence je od 13,00 hodin). Bude o co bojovat, neboť hlavní výhrou je zimní zájezd do Rakouska.

Turnaj na koních
Velký rytířský turnaj na koní je součástí Blatenských historických slavností, které se konají v sobotu 22. 8. v Blatně u Chomutova. Začátek akce je v poledne a čeká vás několik šermířských, tanečních i hudebních vystoupení a také středověký čaroděj Mandragona či loutkové divadlo Matěje Kopeckého, sokolníci i dělostřelci. Turnaj a hromadná bitva se konají v 17,00 hodin. Před devátou hodinou večerní se bude konat ohnivá show, která vše zakončí.

Orientální večer
Afrika a Orient jsou tématem sobotního večera v atriu SKKS v Chomutově (bývalý jezuitský areál v centru města). Taneční a hudební show začíná v 19,00 hodin a své umění představí několik orientálních tanečnic a skupin Farah a Taratibu.

Siraex
V sobotu končí v Klášterci nad Ohří festival scénického tance Siraex. Podrobnosti se dočtete v článku Do Klášterce míří tanečníci. ¨

Nezapomeňte, že další akce v mnoha městech kraje jdete v rubrice PROGRAMY.