e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Divadelní konec prázdnin na Hněvíně

publikováno: 19.7.2018, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Za divadlem na Hněvín! se jmenuje divadelní festival, který oživí závěr prázdnin na mosteckém hradě Hněvín. Pražská divadelní společnost Indigo Company přiveze čtyři inscenace. Těšit se můžete na známé tváře z televizních obrazovek i hvězdy Městského divadla v Mostě. 

Koncem prázdnin propukne na venkovní scéně hradu Hněvín komorní divadelní festival. V průběhu pěti dní budete mít příležitost zhlédnout šest představení v podání nezávislé divadelní společnosti Indigo Company. Festival bude zahájen 29. srpna večer hrou Pivo, v níž Jiří Kraus a Jakub Koudela představí problematický vztah otce a syna, kteří hledají životní pravdu na dně pivní láhve. Ve čtvrtek 30. srpna se můžete těšit v podání Jany Trojanové a sólistky Národního divadla v Praze Andrey Kalivodové na inscenaci Commedia finita, která reflektuje život slavné české operní umělkyně Emy Destinnové. Následující dva dny na vás čeká klasická komedie Jak je důležité býti (s) Filipem. Ve stylovém moderním provedení se vám představí Radek Zima, Dana Morávková nebo Stanislava Jachnická, Miroslav Dvořák, Michael Vykus, Lilian Fischerová, Simona Vrbická a další. Na své si přijdou i nejmenší diváci, kteří si můžou vychutnat hudební pohádku Tři veteráni s Radimem Madejou, Jiřím Krausem a Michaelem Vykusem v titulních rolích a to první dva zářijové dny odpoledne. Před oběma představeními bude na nádvoří hradu Hněvín probíhat tvořivá dílnička pro rodiče a děti s Henrietou Hornáčkovou, známou baletkou a herečkou.

Čtenáře magazínu www.e-region.cz potěšíme volnými vstupenkami, které budete moci získat v rámci našeho Speciálu Soutěžní léto, a to od 6. srpna. Lístky již nyní k zakoupení v síti TICKETPORTAL.CZ.