e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaňský františkánský klášter ožije kulturou

publikováno: 19.6.2009, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Františkánský klášter v Kadani bude opět žít hudbou a divadlem. Od neděle 21. června do soboty 19. září se v jeho prostorách uskuteční desítky akcí. Program je určený všem generacím. Pro děti jsou připravené pohádky.

Většina programu se odehrává o nedělích. Ve 14,00 hodin začnou pořady pro starší generaci. Hrát má například dechovka. Od 16,00 hodin budou pohádky pro děti. Několik zajímavých akcí je také v sobotu, nebo i v jiné dny,“ říká pro e-region ředitel SKZ Jan Losenický. Festival zahájí v neděli 21. června 3. ročník přehlídky jazzových, dechových a tanečních souborů ZUŠ z celé České republiky.

Během Františkánského léta vystoupí řada známých osobností. Například v pondělí 13. července přijede ze Zimbabwe uznávaná africká taneční skupina Yassa, 16. července to bude Prácheňský dudácký soubor, 15. srpna má koncertovat Vlasta Rédl a 19. září Michal Prokop.

Většina těchto představení se odehraje na nádvoří a na pódiích na františkánských zahradách. Máme ale i variantu pro případ, že by bylo ošklivé, nevlídné počasí. Program by se přesunul do zastřešených prostor. Například pohádky by se hrály v refektáři františkánského kláštera a koncerty by se přesunuly do Orfea,“ vysvětluje Losenický. Valná čast akcí je přístupná bez vstupného. Platit se bude jen výjimečně a maximální částka je 50 korun.