e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lounská knihovna obnovuje další služby

publikováno: 19.5.2020, kategorie: Vzdělávání, autor: Dagmar Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

V souvislosti s koncem nouzového stavu a uvolněním dalších oblastí života, otevře Městská knihovna Louny postupně své provozy a znovu začne provozovat některé kulturní a vzdělávací aktivity, například kurzy Třetího věku, Klub(ovnu) Luna pro děti či kavárnu Jeroným.

Od pondělí 25. května bude pokračovat výuka v rámci vzdělávacího projektu seniorů Třetí věk - školní rok 2019/2020. Vyučovat se bude ovšem tak, aby byla dodržena veškerá hygienická opatření. Proto se část předmětů přesune do pavilonu A, také do přírody. Hodiny, které byly odloženy, studenti absolvují až do konce září 2020. Školní rok v září skončí tradiční slavností, následně začne školní rok nový. Odložené exkurze proběhnou, jakmile bude možné zajistit dopravu. Studenti Třetího věku tedy o své naplánované aktivity nepřijdou.

Stejné datum platí pro obnovení provozu v klubovně Luna. Vzhledem k současné situaci to však bude rozjezd pozvolný a částečně omezený. Těšit se mohou především rodiče s předškolními dětmi. Odpolední aktivity volnočasového centra pro starší děti budou kopírovat postup uvolňování školských zařízení, zatím tedy vstup možný nebude. Klub(ovna) Luna počítá s aktivitami během letních prázdnin, tentokrát to nebude klasický příměstský tábor, ale tematicky zaměřené týdny. Děti (i dospělí) se budou moci učit fotografovat, hrát divadlo, ale třeba i podstoupí kurz první pomoci a hry v přírodě. Aktivity v Klub(ovně) Luna budou pro příští období sice mírně, ale částečně zpoplatněny.

Milovníci posezení v kavárnách se mohou těšit na kompletně otevřené provozy kavárny Jeroným rovněž od 25. 5. V parku v pavilonu A již od 12. května funguje spodní terasa.

Zcela běžná otevírací doba včetně sobot a nedělí bude od 1. června, otevřou se také studovny a prezenční služby. Vracení knih bude probíhat přímo v odděleních, ovšem stále za přísných hygienických opatření a s karanténou knih.

Veřejné toalety, které MKL provozuje, byly otevřeny od 18. května, tedy po skončení nouzového stavu.