e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplické muzeum zahájí lázeňskou sezónu bohatým víkendových programem

publikováno: 19.5.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Bohatý program chystá u příležitosti zahájení 864. lázeňské sezóny v Teplicích regionální muzeum. Už v pátek 25. května odpoledne začne program dětskou muzejní nocí, pokračuje večerním programem pro dospělé a vyvrcholí o víkendu fler jarmarkem.

pátek 25. 5.
Dětská muzejní noc
Zábavné dětské muzejní odpoledne na téma Slavné osobnosti české historie určené pro děti ve věku 5 – 12 let bez doprovodu rodičů. Vstupné 30,- Kč. Začátky každou půlhodinu od 15,00 do 17,00 hodin, sraz ve foyer teplického zámku.

pátek 25. 5.
Noc kostelů
Komentované prohlídky expozice Po stopách zaniklého kláštera v Teplicích a románské krypty každou celou hodinu od 18,00 do 23,00 hodin. Vstup na Noc kostelů pouze z druhé strany zámku z parku od dolního zámeckého rybníka. Vstup zdarma.

pátek 25. 5.
XIV. teplická muzejní noc
Komentované prohlídky zámku na téma „První republika“ s vystoupením Panoptika Maxe Fische - Martina Ryby, Divadla Orry Jaroslava Hunky, Divadla v Pytli Petra Stolaře a Střední školy obchodu a služeb Teplice s módní přehlídkou historických oděvů a prvorepublikovou výstavou. Součástí programu je ohňová šou skupiny Pantha-Rei na vnitřním nádvoří ve 22 hodin. Vstupy každou půlhodinu mezi 19,00 a 23,30 hodin, předprodej již probíhá. Vstupné 80,- Kč.

sobota a neděle 26. – 27. 5.
Májový fler jarmark
Trh ručně vyráběných výrobků s praktickými ukázkami tvorby autorů zastoupených na Fleru. Každou celou hodinu doplněno prohlídkou umělé jeskyně a jídelny pro služebnictvo na teplickém zámku. Od 10,00 do 19,00 hodin na vnitřním nádvoří teplického zámku.

Aktuální výstavy v muzeum - Svět kostiček, 100 let republiky a práce žáků ZUŠ budou o víkendu otevřeny až do 19,00 hodin.