e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ruská čtveřice David Oistrach kvartet v Zahradním domě

publikováno: 19.5.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Čtveřice vynikajících hudebníků z Ruska vystoupí na třetím koncertu Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena, který se po zastávce v Jimlíně opět vrátí do Teplic. V Zahradním domě zahraje v pondělí 29. května David Oistrach kvartet.

Kvarteto spojuje čtyři vynikající hudebníky z Ruska, kteří jsou opravdoví sólisté, sloučeni s jejich uměním a s vášní hrát kvartetní literaturu. V roce 2012 poctila rodina legendárního houslisty Davida Oistracha tento kvartet tím, že soubor může ve svém názvu používat jeho jméno. Ansámbl hraje často v západní Evropě, zvláště ve Francii, Belgii, Nizozemsku, Švýcarsku, Švédsku, Norsku, ale i v Gruzii a v nejznámějších místech v Ruska. Členy uskupení jsou Andrey Baranov- housle, Rodion Petrov – housle, Fedor Belugin – viola a Alexey Zhilin – violoncello.

Komorní koncert začíná v pondělí 29. května v 19,00 hodin v krásném prostoru Zahradního domu u zámeckého parku v Teplicích. V první části programu uslyšíte Smyčcový kvartet č. 1 D dur, op. 11 Petra Iljiče Čajkovského a po přestávce Smyčcový kvartet č. 9 Es dur, op. 117 Dmitrije Šostakoviče.

Předprodej vstupenek na festivalové koncerty v Teplicích v pokladně Domu kultury Teplice, pondělí - pátek 9,00 - 20,00 hodin, sobota - neděle 14,00 - 20,00 hodin, online rezervace: www.dkteplice.cz. Vstupenky na koncerty mimo Teplice budou k dispozici vždy hodinu před začátkem na místě.

Od pondělí 15. května můžete festivalové dění sledovat ve Speciálu Jaro s Beethovenem. Podrobnosti o programu také najdete na festivalovém webu.