e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dolní Poohří nabídne turistům nové Zážitky

publikováno: 19.5.2016, kategorie: Turistika, autor: Libuše Novotná Pokorná

Sdílet: facebook twitter google+

Pro nadcházející hlavní turistickou sezónu, která začala v sobotu 16. dubna v Postoloprtech, připravila Destinační agentura Dolní Poohří několik nových materiálů, které turistům zpestří nebo usnadní cestování v kraji podél Ohře. A zajímavé tipy přidá i na internetu.

V informačních centrech v regionu je již nyní k dispozici kalendář akcí pro rok 2016, který vydává Destinační agentura každým rokem. Zájemci v něm najdou přehled nejzajímavějšího dění v Dolním Poohří až do prosince i s odkazy na webové stránky pořadatelů, samostatně pak akce věnované 700. výročí narození císaře Karla IV.

Na jaře vyšel druhý díl publikace Na vlně zážitků v Dolním Poohří, který i tentokrát nabídne tucet výletů a seznámí čtenáře s řadou skrytých koutů i historických zajímavostí regionu. „Tentokrát se vydáme například za elegancí starých časů na zámek Krásný Dvůr, strávíme letní dovolenou u Nechranické přehrady, okusíme Poohří léčivé a budeme putovat po stopách dávných pověstí na Perucku,“ vyjmenovává ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná. 

Novinkou, která odstartovala po zahájení turistické sezóny v Postoloprtech, jsou každodenní tipy na akce, slavnosti, výstavy či zajímavá místa, které bude Destinační agentura po celou sezónu zveřejňovat na svém facebookovém profilu. „Inspirovali jsme se Tipy na víkend našeho mediálního partnera, volnočasového magazínu www.e-region.cz, a budeme přinášet krátké tipy a pozvánky, kterými si návštěvníci i místní mohou zpestřit víkend nebo všední den,“ vysvětluje Libuše Novotná Pokorná.

V rámci podpory regionálních turistických tratí vydal Krajský úřad Ústeckého kraje ve spolupráci s Destinační agenturou Dolní Poohří jízdní řád Doupovského motoráčku, který jezdí o víkendech mezi Kadaní, Krásný Dvorem a Podbořany či Radonicemi u Kadaně. Kromě jízdního řádu a dalších praktických informací v něm turisté najdou i přehlednou mapku železniční trati s vyznačenými a popsanými zajímavostmi podél ní a tipy na kulturní akce v letošním roce.