e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zumba fitness pomáhá dětem

publikováno: 19.5.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Zumba Fitness má ve svém programu i doporučuje instruktorům, aby se také zaměřovali na akce, které pomáhají druhým. V sobotu 21. května proběhne velký charitativní ZUMBATHON od 16 do 18  hodin, na němž se představí jak mostečtí instruktoři Zumby tak tanečníci latinskoamerických tanců, ale i karnevalové tanečnice. Akce je pořádána ve sportovní hale Lokomotiva Most. Veškerý výtěžek z akce bude předán zástupcům Kojeneckého ústavu v Mostě.

Zumba Fitness se stala v České republice doslova mánií. Tento fitness program, který se zrodil v Kolumbii a svou komerční podobu dostal v USA, navozuje u návštěvníků lekcí velkou taneční párty a je kombinačně i obsahově složen z latinskoamerických tanečních kroků a variací s menším doplňkem základních aerobikových kroků, avšak stále tvrdíme a zastáváme názor, že se jedná spíše o tanec než-li o aerobik. Zumba spojuje zábavné s efektním – párty, zábavu a formování postavy pomocí tance je přece skvělá volba. Zumba běží v USA už od roku 1999 a k nám se dostala teprve nyní.

Styl Zumba Fitness si utváří každý instruktor buď individuálně nebo prostřednictvím ZIN DVD doporučených sestav. Každý je svým způsobem originál neboť do své Zumby vnáší kus sebe samého. Zumba bourá striktní pravidla řízeného stereotypu a vnáší do cvičení zábavu. Kdo by si však myslel, že tohle zvládnout opravdu nemůže a Zumba je určena spíše pro osoby tancem nadané ten se plete. Zumbu zvládne každý bez rozdílu na věk a pohlaví.

„Tanec se stal od mých 16-ti let doslova životním stylem. Jezdili jsme na závody v hlavní kategorii kde jsme dosáhli na nejvyšší třídu A latinskoamerických tanců. Na soutěže jezdíme i nyní akorát jsme vyměnili hlavní kategorii za seniorskou, protože na seniory máme už věk a přibyla ZUMBA. Asi před rokem a půl jsem propadl kouzlu Zumba Fitness. Protože na Mostecku, ale i v celé České republice se šíří, jak já říkám, klasická Zumba chtěl jsem pro mosteckou veřejnost, ale nejen pro ni, něco jedinečného co tu ještě nebylo a čím bych zaujmul. Na internetu mně inspirovala ponožková crazy Zumba (v překladu CRAZY SOCK) a svůj styl jsem pojmenoval CRAZY USA STYL, který kombinuje zábavné až legrační taneční variace u kterých se lidé určitě pobaví odhodí stres stranou a z lekce odchází opojení endorfinem a mají úsměv od ucha k uchu. Stylem Zumby jsme tím určitě a bezesporu v České republice jedineční,“ říká instruktor David Juřina.

V zimních měsících jsem chtěl uspořádat velkou charitativní akci pro Kojenecký ústav v Mostě, na které by byla plejáda těch nejlepších certifikovaných instruktorů Zumby z Ústeckého kraje a spojovala by Zumba Fitness obohacenou o doprovodný program. Akci se podařilo uspořádat až nyní a doufám, že bude přínosem jak pro Kojenecký ústav v Mostě tak návštěvníky této jedinečné party,“ pokračuje.

Moc mě těší, že oslovení instruktoři Jitka Pechová, Zuzana Hanuljaková, Zdeněk Trubák a Pavel Filandr, ale i ostatní účinkující a sponzoři, přijali pozvání a akci nám buď zaštítili technikou a jiným způsobem, nebo svoji přímou účastí.,“ uzavírá David Juřina, který je organizátorem akce.

Cena vstupenky na akci je 100,- Kč a veškerý výtěžek z akce bude poté předán slavnostně dne 1.6.2011 zástupcům Kojeneckého ústavu v Mostě.