e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 21. dubna až 23. dubna

publikováno: 19.4.2017, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Čeká nás chladný dubnový víkend, a tak se zkuste zahřát pohybem. V Mostě můžete vyrazit na kolo, pěšky i s kočárky, vyběhněte na Mědník, projeďte se podél Ohře nebo vyrazte na pochod Lubeneckem.

Zahájení sezóny
Sobotní pěší pochod Mostecké šlápoty a nedělní cyklojízda odstartuje turistickou sezónu v Mostě. Pro pěší v sobotu 22. dubna i pro cyklisty v neděli 23. dubna bude připraveno několik tras různé délky, aby si svůj výlet mohli najít všichni. V sobotu se startuje od knihovny již od 7,30 do 10,00 hodin, v neděli je start v 11,00 hodin na Benediktu. Podrobnosti v článku Turistickou sezónu v Mostě zahájí dva výlety

Běh na Mědník
V pořadí již sedmý ročník Běhu na Mědník se koná v sobotu 22. dubna. Soutěž připravují nadšenci ze Sportovního klubu Městské policie Kadaň. Běžci a milovníci adrenalinu tak nebudou ani v letos připraveni o možnost vyběhnout po trase dlouhé 8,5 km z Klášterce nad Ohří na jeden ze symbolů Krušných hor, ke kapli Neposkvrněného početí Panny Marie na vrchu Mědník u obce Měděnec. Podrobnosti o běhu se dozvíte v článku Běžci se v sobotu pokusí zdolat vrch Mědník

Otevřené památky
V rámci Mezinárodního dne památek se v sobotu 22. dubna otevřeou zdarma památky v historickém centru města Chomutova a jeho okolí. Podívat se budete moci do muzeí, galerií, ale také na běžně nepřístupná místa, třeba na přehradu Kamenička, do pracovny primátora nebo pivovaru. Podrobnosti s otevírací dobou a seznamem všech památek v tomto článku

Vítání jara v Petrohradu
Pracovně můžete přivítat jaro v Petrohradu na Podbořansku. V sobotu 22. dubna ve 14,00 hodin je sraz na dětském hřišti, s sebou hrábě a dobrou náladu, uklízet se bude bažantnice. Po úklidu vás čeká společné opékání buřtíků.

Slon Hugo
Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje pořádá v sobotu 22. dubna v Zoologické zahradě Ústí nad Labem slavnostní křest svého maskota hasičského slona Huga. Součástí akce, která proběhne od 9,00 do 16,00 v areálu ústecké zoo, jsou akce a soutěže pro děti a jejich rodiče na pěti stanovištích, zároveň ukázky hasičské techniky a hlavně od 15,00 hodin divadelní představení pohádky O malém velkém slonovi, vyhodnocení výtvarné soutěže, které se zúčastnily děti z mateřských škol, a křest maskota slona Huga na hasiče ředitelem Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje plk. Ing. Romanem Vyskočilem. 

Den proti úložišti
K pochodu přírodou Blatenského svahu na Podbořansku, který má upozornit na riziko vybudování úložiště radioaktivního odpadu, se můžete připojit v sobotu 22. dubna. Pochod startuje mezi půl devátou a devátou hodinou na nádraží v Blatně, odkud vede trasa přes Lubenec do Libyně. Kdo se necítí na túru, může svou podporu vyjádřit účast na programu v kostele svatého Jiljí v Libyni. Uvidíte tam výstavu fotografií Dvě cesty, uslyšíte klavíristu Tomáše Polenu a dozvíte se informace v besedě o hlubinném úložišti. Akce u kostela začíná ve 13 hodin. Chybět nebude občerstvení zdarma.

Jarní jarmark
Na Mírovém náměstí v Lounech se v sobotu na celý den otevře množství stánků a k nim dílny pro děti, řemeslné stánky a pohádky. Stánky budou otevřeno od 9,00 do 18,00 hodin, od 11,00 hodin se mohou děti přijít podívat na pohádku Princezna a Drak a od 14,00 hodin na Červenou Karkulku. Vstup na Jarní jarmark i parkování budou zdarma.

Závody kočárků
Novodobý sport – závod s dětským kočárkem – si můžete opět vyzkoušet v Mostě. Závody pořádá MC Barborka v neděli 23. dubna od 15,00 hodin na Šibeníku v Mostě. Závody kočárků doprovodí program. Registrace závodníků od 14,15 do 14,45 hodin. Soutěží se v několika kategoriích včetně závodů dětí na kolech, odrážedlech nebo s kočárky s panenkami. Registrovat se můžete zde

Koncert v kostele
V neděli 23. dubna od 15,00 hodin budete mít jedinečnou příležitost slyšet koncert v Kostele Nejsvětější Trojice a Čtrnácti sv. Pomocníků v Lounech, na kterém vystoupí Pražský sbor Trumpytárum pod vedením sbormistryně Martiny Hanslové.

Den Země
Tradiční oslavu Dne Země, která připadá právě na sobotu 22. dubna, pořádá chomutovský podkrušnohorský zoopark. Program začíná ve 13,00 hodin a těšit se můžete na pohádku Dundun a líný mamak, program Divoký západ, výtvarný happening na téma stromy, sokolnice a soutěž Měníme svět. 
Ve stejný den se oslava koná také na Červeném vrchu nebo-li Červeňáku u Dobroměřic u Loun. Začátek ve 14,00 hodin a v programu společné zpívané přání Zemi a zábavně-naučná stezka pro celé rodiny kolem vrcholu Červeňáku.
Další program chystá Středisko volného času v Mostě, které připravuje soutěžní zábavné odpoledne Den Země s Veselou vědou. Určen je pro děti prvního stupně ZŠ a probíhat bude od 9,00 do 12,00 hodin. Vstupné 100 Kč.
Pochodem a cyklovyjížďkou Poohřím oslaví Den země DDM Šuplík v Kadani. Start je v sobotu 22. dubna od 9,00 do 12,00 hodin v recepci DDM, cíl ve Františkánském klášteře mezi 10. a 18. hodinou. Na startu na recepci DDM si budete moci vybrat délku trati, na kterou se vydáte, po jejímž úspěšném absolvování obdržíte špekáček a pamětní list v cíli. A v rámci Dne Země můžete také navštívit výstavu terarijních zvířátek. Vstupné: 20 Kč.

Knižničkování
Akci s poněkud krkolomným názvem chystají na páteční odpoledne v Klášterci nad Ohří. Na základě hlasování veřejnosti byla výtvarně zpracována nová knižnička, která bude slavnostně odhalena na hřišti v Sadové ulici po krátkém programu v podobě čtení pohádky Půlnoční pramen v budově gymnázia. Začátek je v pátek 21. dubna od 16,30 hodin v budově GSOŠ v Klášterci nad Ohří. Vstupné – kniha věnovaná do knihovny.

Odhalení na Oldříši
Zaniklou obci Oldříš, která se rozprostírala na planině mezi Novým Městem a Moldavou v Krušných horách, připomene v sobotu 22. dubna Spolek přátel zeleného údolí Muldy. Při výletu dojde k odhalení zrekonstruovaného křížku jako pozůstatku z této obce. Sraz je v 16,00 hodin u chaty Lesní Brána. Horská obec se jmenovala německy Ullersdorf, byla založena ve 14. století na obchodní stezce z Oseka dál do Saska. Vylidnila se po odsunu německého obyvatelstva a v 50. letech byla zbořena.

Zahájení motorkářské sezóny
V sobotu 22. dubna si od 9,00 hodin na Mírovém náměstí v Kadani dají sraz všichni motorkáři, kteří oslaví začátek motorkářské sezóny. Akcí provází Petr Píďan Stehlík, oficiální zahájení je na programu v 11,00 hodin, poté v poledne žehnání účastníkům v kostele Povýšení sv. Kříže a ve 13,00 hodin odjezd na společnou vyjížďku.

Další tipy můžete vyhledávat také prostřednictvím Kalendáře akcí.

Foto: www.zavodykocarku.cz