e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Koncert Petra Rezka v Žatci zrušen

publikováno: 19.4.2011, kategorie: Hudba, autor: Jiří Navrátil

Sdílet: facebook twitter google+

Z technických důvodů je plánovaný koncert Petra Rezka 21. dubna v žateckém divadle zrušen. V současně době probíhají jednání o dalším možném náhradním termínu. Zakoupené vstupenky lze vrátit na pokladně divadla. Ostatní program divadla i kina zůstává nezměněn.

Původní článek...

Nedávno otřásla naší kulturní scénou rána síly tunguzského meteoritu. Nestárnoucí Karel Got nevyhrál soutěž o nejlepšího televizního zpěváka! Z trůnu jej sesadil jiný pěvecký praještěr Michal David. Přesto však příznivci a pamětníci vkusnějšího mužského zpívání nemusí smutnit. Už před 12 lety se vrátil ke koncertování Petr Rezek a konečně zavítá také do Žatce. Přesněji 21. dubna do Městského Divadla v Žatci od 19:30 h.

Posluchači jej možná sem tam zaslechnou na „Blaníku“. Jeho nejlepší léta byla sice už sedmdesátá, takže  i on již hodně pamatuje ale jeho písně patřily vždy k tomu lepšímu v českém popu. Až budete mít chvilku času zkuste si na YouTube najít jeho písně Přátelství, Píseň lesů vod a strání, Prší krásně či Modrá zem (melodie z filmu Půlnoční kovboj).

Petr Rezek majitel příjemného barytonu začínal v rockové skupině Karkulka se Zdeňkem Rytířem, byl jako kytarista v Juventusu u začátků Karla Černocha, kde započal svou profesionální kariéru, hrál a začínal zpívat s Petrou Černockou ve skupině Kardinálové ale největší popularitu získal až jako pěvecký partner Hany Zagorové. Duhová víla či Ta pusa je tvá z tohoto období se občas objevují v éteru i dnes. Jejich 33 let starý duet Dotazník by klidně mohl být oficiální hymnou dnešního Sčítání lidu. V osmdesátých letech vystupoval se svou vlastní skupinou Centrum.

Byla to právě Hana Zagorová, která jej v roce 1999, kdy již nezpíval a věnoval se tvorbě scénické hudby, pozvala do svého pořadu. Tím se znovu oživila jeho zpěvácká aktivita a od té doby vystupuje ve dvou formacích. S Hanou Zagorovou nebo bez ní se skupinou NOP band..

V Žatci se objeví v té druhé variantě, což je dobrá zpráva pro příznivce tohoto médii neprávem zapomentuého zpěváka.

 Pokud si chcete živě poslechnout zpěváka popmusic, který nikdy nepodskakoval svou laťku a měl svou úroveň, ač nevyhrál žádnou anketu, máte 21.dubna žateckém divadle v osobě Petra Rezka ideální příležitost.