e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ukliďme Česko: Přihlášeno je přes tisíc lokalit

publikováno: 19.3.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Radek Janoušek

Sdílet: facebook twitter google+

Do vypuknutí celorepublikové úklidové akce zbývá necelý měsíc. Do úklidu se zapojí hasiči, rybáři, sportovci i dětské domovy. Mezitím již probíhají první úklidy české přírody. Generálním partnerem úklidů v roce 2016 se stal opět Nadační fond Veolia. Již v sobotu 16. dubna se odehraje hlavní vlna úklidů pořádaných v rámci projektu Ukliďme svět, ukliďme Česko.

Do vypuknutí celorepublikové úklidové akce Ukliďme svět, ukliďme Česko zbývá necelý měsíc. Do úklidu se zapojí hasiči, rybáři, sportovci i dětské domovy. Mezitím již probíhají první úklidy české přírody. Generálním partnerem úklidů v roce 2016 se stal opět Nadační fond Veolia. Podaří se vytvořit český rekord v počtu dobrovolníků zapojených do akce? Na odpověď na tuto otázku si ještě musíme měsíc počkat. Jisté je, že v tuto chvíli počítadlo na webu akce ukazuje již 1 000 chystaných úklidů a počet každou hodinou narůstá.

Kromě překročení milníku tisícovky připravovaných úklidů hlásí organizátoři projektu další významnou novinku. Ukliďme svět, ukliďme Česko dostalo mimořádnou podporu od stálého generálního partnera úklidových akcí Českého svazu ochránců přírody, který letošní “Ukliďme” spoluorganizuje. Nadační fond Veolia, který se zaměřuje především na aktivity spojené s životním prostředím, osvětou, vzděláváním mládeže a dobrovolnictvím, se mimo jiné věnuje i podpoře sociálních projektů. Ukliďme svět, ukliďme Česko tyto cíle naplňuje hned v několika směrech. “Do letošních úklidů se díky spolupráci se spolkem VESPOJENÍ zapojí i děti z více než desítky dětských domovů. Máme pro ně nachystané i drobné dárky,” sdělil nám jeden z organizátorů akce, RNDr. Miroslav Kubásek. “Díky mimořádné podpoře budeme také schopni poslat podstatně více pytlů a rukavic než v minulých letech. Jsme rádi, že můžeme podpořit hlavně ty, pro které je materiální podpora motivací k uspořádání úklidu,” doplňuje Kateřina Landová, koordinátorka programu.

Pokud se svojí účastí na Ukliďme svět, ukliďme Česko doposud váháte, prohlédněte si mapu letošních, či archiv loňských úklidových akcí na http://www.uklidmecesko.cz. A pokud vás přesvědčí, přidejte se!

Na fotografii: Úklid v přírodě organizují pravidelně také chomutovští skauti.