e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Úžasný podmořský svět v teplickém zámku

publikováno: 19.3.2014, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská/Vlasta Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

V jízdárně teplického zámku je otevřena do 13. dubna krásná výstava fotek Podmořská setkávání. Velkoplošné pestrobarevné fotografie vás zavedou do neuvěřitelného podmořského světa. Obrázky jsou doplněné filmy, natočenými pod vodní hladinou. Každou středu a čtvrtek navíc výstavní prostor nabízí tvořivou dílnu pro děti.

Ve velkém zvětšení na výstavě uvidíte vzácné živočichy, kteří jsou ve skutečnosti velcí jen několik málo centimetrů a pokocháte se i širokoúhlými filmovými záběry na kouzelný podmořský svět. Autorkou fotek a hrdinkou dokumentů je zooložka a fotografka Martina Balzarová. Součástí výstavy je i několik panelů se zajímavými "drby" a biologickými informacemi vybraných druhů mořských živočichů. 

Otevřeno je od úterý do pátku od 12,00 do 17,00 hodin, v sobotu a neděli od 10,00 do 12,00 hodin a odpoledne od 13,00 do 17,00 hodin. Výstava potrvá do 13. dubna.

Každou středu a čtvrtek až do konce výstavy je v jízdárně teplického zámku od 13,30 do 17,00 hodin zdarma organizována výtvarně tvořivá soutěž pro děti. Děti zde pod vedením DDM malují postřehy z fotografií. Soutěž bude na závěr vyhodnocena.