e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Netradiční kombinace na běžkách zakončí zimu na Klínovci

publikováno: 19.3.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Ivana Dobišová

Sdílet: facebook twitter google+

V neděli 23. března již po čtvrté zamíří na Klínovec v Krušných horách soutěž Supercross, unikátní kombinace skicrosu a sprintu na běžkách pro mladé naděje českého a saského běžeckého lyžování. Na startu se sejdou milovníci adrenalinu na běžkách od 6 do 18 let a změří síly v závodě, ve kterém se musí poprat nejen s nástrahami na trati, ale také s dalšími třemi závodníky, kteří mají hodně nabroušené lokty. Podle pořadatelů se zimní finále uskuteční i přes jarní počasí.

Svoji účast přislíbili čeští i němečtí závodníci, o kterých možná v budoucnosti v rámci velkých světových soutěží mnoho uslyšíme. O medaile se poperou mezi mnoha jinými jmény také Vítězové Německého poháru Merle Richter/ročník 2001 (SSV 1864 Sayda) a Jonas Schröter/ročník 2000 (SCMK Hirschau) za saskou stranu a vítězka Českého poháru Zuzana Matějková/2001, druhý Martin Jeřábek/2001 (oba Loko Teplice), či karlovarská naděje Kryštof Husák/1998 za stranu českou. 

Soutěž Supercross 2014 není pro mladé běžkaře jen tečkou za zimní lyžařskou sezónou, ale je zároveň poslední soutěží česko-německého seriálu Junior-Trophy Erzgebirge. Seriál zimních soutěží se orientuje na vytrvalostní sport a všestranný pohyb dětí a mládeže v Krušných horách. Sportovci nezahálejí ani v létě, seriál JTE má také svojí letní alternativu. Hlavní motto seriálu je především radost ze sportu a zábava při soutěžích. 

Soutěž Supercross 2014 však není zdaleka jen pro registrované závodníky, může se zapojit kdokoliv ve věku 6-18 let. Stačí mít běžky, odvahu, chuť závodit a přihlásit se na webových stránkách soutěže www.supercross2014.com. Startovné ani žádný registrační poplatek se nevybírá.