e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nejoblíbenější hrou v Mostě je muzikál Zpívání v dešti

publikováno: 19.2.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Ivana Bonaveturová

Sdílet: facebook twitter google+

Už pojedenácté hlasovali diváci v oblíbené Anketě Cena diváka. Ceny pro nejlepší herečku, nejlepšího herce a nejlepší inscenaci uplynulého roku v mosteckém Městském divadle jsou rozdány. I letos posbírala Ceny diváka rekordně a jednoznačně ve všech kategoriích jedna jediná inscenace – slavný muzikál Zpívání v dešti!

Slavnostní vyhlášení proběhlo na Velké scéně Městského divadla v Mostě v pátek 13. února před premiérou komedie Postřižiny. 

Nejlepší herečkou roku 2013 se stala Karolína Herzinová za roli Liny Lamontové, nejlepším hercem Jan Beneš za roli Cosmo Browna a nejlepší inscenací se stal muzikál Zpívání v dešti v režii Pavla Ondrucha. Po vítězných rolích budou i letos pojmenována nová divadelní vína. 

Cenu diváka předával Karolíně Herzinové radní města Mostu Vlastimil Vozka, Jan Beneš převzal ocepenění z rukou loňské vítězky a manželky Zity Benešové a pomyslnou režisérskou štafetu předal Pavlu Ondruchovi – v zastoupení dramaturga Michala Pětíka jednatel Městského divadla v Mostě Václav Hofmann.

Předávající současně vylosovali i tři hlasující diváky, kteří získávají Předplatné na rok 2015 včetně loňských divadelních vín.

Foto: Tomáš Branda