e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lovosické trhy budou pokračovat na Václaváku

publikováno: 19.2.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V Lovosicích zůstávají farmářské trhy. Nově je bude pořádat město. „Už na konci roku jsme slibovali, že budeme hledat nejlepší podobu farmářských trhů. Mezi lidmi jsou oblíbené, a proto je chceme i nadále zachovat. Pořádat je ale bude samo město," vysvětluje místostarostka Lovosic Vladimíra Nováková.

Příležitostí ke změně je datum 31. ledna, kdy končí smlouva města s dosavadním zprostředkovatelem trhů. Pak je bude mít na starosti kulturní středisko Lovoš.

„Chceme více dohlédnout na podobu farmářských trhů, týká se to především sortimentu. Přejeme si, aby se zde více prezentovali místní živnostníci. Farmářský trh, to musí být místo pro regionální potraviny nebo tradiční výrobky malých firem," dodává starostka města Lenka Lízlová.

Trhy se budou nadále pořádat na lovosickém Václavském náměstí. Radnice přitom zvažovala i jinou lokalitu, protože město dosud stále nemá typické náměstí. Na budoucí podobu farmářských trhů má mít ale velký vliv i revitalizace lovosického parku v centru města. Právě zde by měl v budoucnosti vzniknout důstojný prostor pod zastřešeným atriem, kde by se právě farmářské trhy mohly konat.