e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tísňová SMS linka v Bílině

publikováno: 19.2.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: František Krejčí

Sdílet: facebook twitter google+

Tísňová SMS linka je nová služba Městské policie Bílina, která má za cíl zvýšení bezpečnosti občanů. Linka je zřízena zejména pro občany se sluchovým handicapem, ale nejen pro ně. V běžném životě mohou nastat situace, kdy i občan bez sluchového handicapu potřebuje přivolat pomoc, avšak v daném okamžiku nemůže hovořit. V tento okamžik mohou občané své stížnosti, poznatky, oznámení a žádosti o pomoc napsat formou SMS zprávy, kterou obdrží operační pracovník MP Bílina.

Tak jako i v jiných městech žijí v Bílině a okolí lidé neslyšící a lidé se zbytky sluchu. I oni mají své problémy. I oni občas potřebují naši pomoc. V okamžiku, kdy i slyšící občan se dostane do potíží a nemůže hovořit nahlas, jednoduše napíše SMS zprávu s popisem problému.

SMS zprávou na číslo 733 737 448 Pro zachování maximální efektivity této služby je nutné uvést ve zprávě maximum relevantních informací.

Jak bude MP reagovat na SMS zprávu? Nepřetržitou operační službu vykonávají vyškolení strážníci, kteří sdělení vyhodnotí a zašlou oznamovateli zpětnou zprávu s radou, nebo rovnou vyšlou na pomoc hlídku strážníků MP.