e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec nad Ohří chce být víc vidět a slyšet

publikováno: 19.1.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Radka Hodicová

Sdílet: facebook twitter google+

Město Klášterec nad Ohří se rozhodlo zlepšit svou komunikaci s veřejností. Od ledna 2015 fungují nové webové stránky, město spustilo komunikaci také prostřednictvím sociálních sítí. Protože ale nechce zůstávat jen u elektronické komunikace, chystá i osobní setkání s občany v Klášterci i okolních obcích.

„Při tvorbě stránek jsme měli na zřeteli především jejich jednoduchost, přehlednost a intuitivnost. Kromě toho jsme se snažili o svěží a moderní design vycházející z barev symbolizujících naše město,“ říká starostka Kateřina Mazánková. 

Stránky nově obsahují vyhledávací okno, bohatou fotogalerii i veškeré potřebné formuláře a dokumenty. „Na stránkách i nadále pracujeme, zejména co se týče podrobných návodů pro občany, jak postupovat v konkrétních situacích a postupně naplňujeme i interaktivní mapu města, která bude kromě turistických cílů obsahovat i kontakty na místní provozovny,“ dodává starostka.

Nové webové stránky zdaleka nejsou jedinou novinkou, jež město v oblasti komunikace s veřejností plánuje. Kromě klasických a osvědčených nástrojů, ke kterým patří především oblíbené Klášterecké noviny, tak přidává např. oficiální facebookovou stránku nebo zasílání aktuálních novinek e-mailem. Nově tak mají všichni zájemci možnost zaregistrovat svůj e-mail na stránkách www.klasterec.cz. Budou pak dostávat aktuální informace z radnice, např. o termínech úhrady poplatků za odpad, o plánovaných projektech, ale i o blížících se kulturních akcích. Na Facebook zase mohou napsat své názory nebo dotazy, které se budou snažit kompetentní zaměstnanci MÚ nebo vedení města zodpovědět.  

Cílem je výrazně posílit oboustrannou komunikaci, tzn. nejen poskytovat informace, ale zároveň i přijímat podněty od občanů a návštěvníků města, a to nejen prostřednictvím elektronické komunikace. „Uvědomujeme si, že i v době moderních technologií jsou lidé, kteří preferují osobní komunikaci,“ říká Mazánková. Na tento rok proto vedení města plánuje hned několik veřejných diskuzních setkání, na kterých se bude projednávat vždy jedno konkrétní téma vztahující se k životu v našem městě. Pozadu nechce zůstat město ani v komunikaci s místními živnostníky a firmami. Např. již na únor se připravuje setkání s podnikateli v pohostinství a cestovním ruchu.