e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Objevte příběhy loutek v chomutovském Špejcharu

publikováno: 18.12.2015, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Do konce ledna čeká na děti v chomutovské Galerii Špejchar kašpárek a spol. Unikátní výstava Příběh loutky se původně měla otevřít již v listopadu, stalo se tak nakonec tento týden. Výstava zachycuje tradiční loutkářské umění od historie po současnost. Vystavují na ní němečtí řezbáři i mostecké Divadlo rozmanitostí.

Česko-německá výstava zahrnuje jak současné loutkářství, tak historické marionety na nabízí tak průřez historií tohoto umění, v němž se proslavila celá řada Čechů. "Ve Špejcharu vedle sebe visí loutky z 18. století až po ty z dílen současných autorů. Perličkou výstavy jsou loutky a dekorace tradičního kočovného divadla pana Uwe Dombrowsky z Německa. Za pozornost určitě stojí i historická rodinná loutková divadélka," uvedla Simona Kvasnovská z pořádajícího spolku TerryDance Company. „Výroba loutek je založena na obdivuhodné řemeslné zručnosti a výsledek práce loutkářských mistrů probouzí nejen dětskou představivost. Instalace ve Špejcharu vás tak zavede do říše fantazie,“ doplnila Simona Kvasnovská.

Loutková výstava se do Chomutova vrací podruhé a potrvá až do 31. ledna. Součástí expozice budou také komentované prohlídky, loutková představení a tvůrčí dílny. Otevřeno je každý den od 9,00 do 17,00 hodin. Vstupné dospělí 20 Kč, děti 10 Kč. Informace o představením získáte na pribehloutky@gmail.com nebo na telefonu +420776767978 (Simona Kvasnovská).