e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Prožijte čtvrtou adventní neděli v zooparku

publikováno: 18.12.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Martina Pelcová

Sdílet: facebook twitter google+

Program čtvrté adventní neděle v chomutovském Podkrušnohorském zooparku bude věnován nadílce pro zvířata a přiblížení vánočních zvyků. Přineste do zooparku dárky nejen pro chovaná zvířata, ale i pro psy a kočky z chomutovského psího útulku.

Pod stromečkem ve Staré Vsi budou připraveny přepravky na med, piškoty, jablka, mrkev, psí a kočičí konzervy, pamlsky či starší deky. Nadělte zvířatům dárek pod stromeček a přeneste se do předvánoční atmosféry. Kromě krájení jablíček, pouštění lodiček a lití olova se pobavíte při živém vystoupení chomutovské hudební skupiny Makovec nebo vyrobíte svíčku z včelího vosku. Ve Staré Vsi si v neděli můžete zapálit svíčku Betlémským světlem. Plamínek zapalovaný každoročně před Vánoci v betlémské jeskyni, v níž se narodil Ježíš Kristus, je rozvážen skauty do mnoha míst na světě a neměl by chybět ani na vašem vánočním stole.

Vstup na Adventní neděle ve Staré Vsi je pro návštěvníky zdarma. Pobavit se při divadelním vystoupení a adventních dílnách mohou díky projektu „Dětské Vánoce v Krušných horách“.