e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vánoční soutěž, dílničky i Andělská pošta v litvínovské galerii

publikováno: 18.11.2016, kategorie: Výstavy, autor: Ivana Bonaventurová

Sdílet: facebook twitter google+

Vánoční soutěž připravilo od listopadu do prosince město Litvínov pro širokou veřejnost v Galerii Radniční sklípek, po celou dobu konání výstavy Vánoce na půdě a Roman Kubec - kreslený humor. Ta se otevře ve čtvrtek 24. listopadu v 18,00 hodin. Na děti čeká výroba strážných andělů i Ježíškova pošta.

Vánoční výstava, která v Galerii Radniční sklípek v Litvínově láme návštěvnické rekordy, bude otevřena do 23. prosince. I letos představí v adventním čase své kreslené humoristické novinky známý výtvarník Roman Kubec a i letos budou půdní prostory galerie patřit vánočním ozdobám vyrobeným žáky a studenty mateřských, základních a středních škol z Litvínova. Přijďte se inspirovat nevyčerpatelným zdrojem nápadů, tvarů i materiálů. 

Součástí vánoční výstavy je také doprovodný program pro širokou veřejnost: soutěž, dílničky pro děti i Andělská pošta. A protože zájem o vánoční výstavu je každoročně mimořádný, opět galerie rozšířila návštěvnické dny po celou dobu jejího trvání také o neděle! Tedy od úterý do pátku je otevřeno od 9,00 do 12,00 hodin, odpoledne od 12,30 do 17,00 hodin a o víkendech vždy od 12,00 do 17,00 hodin.

Soutěž o nejoriginálnější vánoční ozdobu je určena všem věkovým kategoriím bez omezení. Své výtvory můžete přinést do galerie do 13. prosince, kde budou vystaveny jako součást zmíněné výstavy. Každý účastník se může na soutěžním stromku prezentovat vždy jedním exponátem. Hodnotit budou samotní návštěvníci výstavy! Tvůrčímu rozletu ani použitým druhům materiálů se meze nekladou, důležitá bude originalita a provedení nápadu.  

Součástí oblíbené vánoční výstavy nebude jen soutěž, ale také dílničky pro děti. Ty si budou moci během návštěvy galerie vystřihnout, vybarvit a složit svého strážného anděla, nebo svou šťastnou hvězdu. Stejně jako v předchozích letech bude i letos na půdě galerie připravena pošta pro Ježíška. Děti tak mohou házet dopisy a přání rovnou do schránky Andělské pošty.

Foto: Dáša Wohanková.