e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Adventní prohlídky zámku Červený Hrádek

publikováno: 18.11.2016, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V doprovodu hraběnky a zámeckého komorníka si budete moci po čtyři adventní neděle prohlédnout nazdobený zámek Červený Hrádek. První Adventní prohlídka s vánočními zvyky vyjde už v neděli 27. listopadu a nabídne mimořádnou možnost prohlídky interiérů, které jsou nyní pro návštěvníky na půl roku zavřené.

V hlavním Rytířském sále od podzimu probíhá velká rekonstrukce nástěnných maleb a plastik, takže je zámecký prohlídkový okruh až do jara uzavřen. Výjimkou budou čtyři adventní neděle, kde se konají oblíbené Adventní prohlídky zámku. Letos se ale samozřejmě vyhnou restaurovanému sálu.

Prohlídky v doprovodu hraběnky a zámeckého komorníka zahrnují také varhanní koncert, ochutnávku tradičního cukroví a svařeného vína v prostorách zámecké vinárny, ukázky vánočních zvyků a nahlédnout budete moci do tajné hraběnčiny komnaty.

Prohlídky se konají 27. listopadu a poté 4., 11. a 18. prosince a vychází ve 13,00 - 14,30 - 16,00 - 17,30 a 19,00 hodin. Vstupné pro dospělé je 120 korun, děti 60 korun. Doporučujeme rezervacie na tel. čísle 474 684 560.

V Jirkově chystají i další adventní program, který začne 5. prosince rozsvěcením vánočního stromu a vyvrcholí tradiční Živým betlémem na zámku Červený Hrádek.