e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na adventní tvoření

publikováno: 18.11.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Máte-li tvůrčí náladu a chcete si vytvořit dárky nebo adventní dekorace, můžete zkusit některou z dílen či kurz. Najdete je skoro v každém městě. Připravili jsme pro vás pár tipů, kde se něco pěkného naučit.

Litvínov

Pro tvořivé maminky a jejich děti je připraven v Litvínově, v Mateřském centru Klubíčko kurz zaměřený na tvorbu adventních dekorací. Koná se 21. listopadu od 10,00 hodin. Vyrábět se budou adventní věnce a věnce na dveře. Cena kurzu je 120 za osobu. Přihlášky na tel: 602 122 225.

Most

Ve Středisku volného času v Mostě proběhne adventní dílna v pátek 27. listopadu a vyrábět se bude adventní věnec, tedy stihnete to ještě před první adventní nedělí. Začátek je v 16,00 hodin a vstupné 60 Kč/adventní věnec.

Kurzy dovedných rukou s lektorkou Kateřinou Rybovou pořádá Městská knihovna v Mostě. Budete si moci vyrobit šperky či bytové doplňky z rozmanitých druhů materiálu. Výroba vánočních hvězd z korálků a drátků je na programu vpátek 20. a 27. listopadu vždy od 16,00 do 18,00 hodin. Cena kurzu 200 Kč, v ceně je zahrnut veškerý materiál a pomůcky potřebné k tvorbě. Vánoční věnec vhodný k pověšení na dveře si můžete vyrobit v sobotu 28. listopadu od 9,30 hodin. Cena je 150 Kč a s sebou si můžete přinést ozdoby na věnec, ostatní je v ceně. Vánoční dílna, kde si budete moci vytvořit drobné vánoční dárky z korálků a drátu, například šitý náramek, náušnice, přívěsek, čelenku, záložku do knihy, vánoční hvězdu, náramek z paměťového drátu, se koná v pátek 11. prosince od 15,30 hodin. Cena kurzu je 100 Kč. Přihlášky jsou k dispozici v recepci knihovny.

Duchcov

Městská knihovna v Duchcově pořádá výtvarnou dílnu v oddělení pro mládež v úterý 24. listopadu. Na programu bude výroba podzimních dekorací, začátek ve 14,00 hodin.

Louny

Vánoční ozdoby z korálků a skleněných kuliček podle starých tradic budou tématem výtvarné dílny v Městské knihovně Louny v pátek 20. listopadu od 16,00 hodin. Na kurzu s Hanou Hoblíkovou si vytvoříte své vlastní ozdoby a dekorace na vánoční stůl. Bližší informace a zápis ve studovně, kurzovné 200 Kč.

Chomutov

SVČ Domeček v Chomutově zve mládež i dospělé v sobotu 28. listopadu na kurz advetního aranžování. Začátek je v 10,00 a 14,00 hodin, je nutné se předem přihlásit.